61

Ботев с леки съперници при елиминиране на АПОЕЛ

Ботев Пловдив ще е сред поставените отбори в жребия за третия предварителен кръг на Лигата на конференциите. Това ще стане, ако "канарчетата" успеят да отстранят АПОЕЛ (Никозия). Поставен ще бъде и другият българския участник в надпреварата - Левски, който обаче има далеч по-труден противник в лицето на ПАОК (Солун).

"Жълто-черните" ще срещнат кипърския гранд на старта си в Европа. Първият мач е на 20 юли в София на националния стадион „Васил Левски“.

Причината за промяната е, че трите български представителя в Лигата на конференциите, сред които са още Левски и ЦСКА, бяха изтеглени като домакини в първите срещи и заявиха един и същ стадион за своите мачове. Реваншът на 28 юли е в Никозия. 

Това е така, тъй като гърците и кипърците имат висок коефициент, който им позволява да са сред поставените дори в плейофа на третия по сила европейски клубен турнир. ПАОК е с коефициент 25.000, а АПОЕЛ - с 18.000. Ако Левски и Ботев излязат крайни победители от битките, то те ще вземат тези коефициенти при жребия за третия предварителен кръг, който ще се тегли на 18 юли - три дни преди първите срещи от втория квалификационен кръг.

Там “сините” и “канарчетата” могат да се изправят срещу тимове като Мура (Словения), Лачи (Албания), Раднички (Сърбия), Будучност (Черна гора), Фола Еш (Люксембург) и Алашкерт (Армения), КуПС Купио (Финландия), Шкендия (Македония) и още няколко подобни тима. Сред непоставените ще има и няколко по-сериозни имена като Брьондби и Панатинайкос, но те са доста по-малко в сравнение с урната на поставените.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
намръщенЪ

намръщенЪ

20.06.2022 | 10:30

АКО преодолее.... Без Тошко не виждам как :(((

Отговори
0 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?