Ботев с класика над Марица за 60 минути

 Ботев се наложи с 3:0 над Марица (Пловдив) в учебна игра. Спарингът се проведе в Коматево на един от естествените терени. Наставникът на "канарчетата" Николай Киров пусна в игра предимно футболисти, които нямат много игрови минути от началото на сезона. Шанс за изява с "жълто-черния" екип получиха и няколко юноши от формацията до 19 години.

Още във втората минута ботевистите получиха дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Марица. Зад топката застана Антонио Вутов, който прати вратаря в обратния ъгъл и откри резултата - 1:0.

В 9-ата минута гостите бяха близо до изравняването, след като играч в "синьо" се озова на чиста позиция и стреля, а Иван Чворович спаси. При последвалия опит да изчисти топката Димитър Аврамов я прати в гредата на вратата на Чворович. 

В 11-ата минута Димитър Пиргов удвои аванса на "канарчетата", след като овладя топката след центриране от корнер и отблизо покачи на 2:0. В 17-ата минута Кристиан Добрев центрира отдясно и Диого Кампос от чиста позиция засече, но стражът на гостите отрази удара.

В 19-ата минута "жълто-черните" стигнаха до идентична ситуация. Кристиан Добрев и Диого Кампос комбинираха в наказателното поле на Марица и последва подаване към Антонио Вутов, който стреля от близка дистанция, а вратарят изби с крак. 

В 22-ата минута Кристиан Добрев отправи ново центриране, което бе засечено от Джонатан Перейра, а от крака на защитник топката се спря в страничната греда. В 27-ата минута Васил Шопов остана очи в очи с вратаря на "сините", но ударът му бе спасен от вратаря.

След почивката темпото на игра спадна, а головите положения бяха факт едва в заключителните минути на двустранната игра. В 50-ата минута Джонатан Перейра се отчете с отличен пробив по десния фланг и подаде към Иван Василев, който от чиста позиция стреля много неточно.

В 57-ата минута Димитър Пиргов опита красив удар от въздуха, който бе уловен от вратаря на гостите. В последната минута на срещата Джонатан Перейра пусна към Иван Василев, а юношата на "канарчетата" от няколко метра прати топката във вратата за крайното 3:0.

СЪСТАВЪТ НА БОТЕВ: Иван Чворович, Димитър Балинов, Димитър Аврамов, Димитър Пиргов, Джонатан Перейра, Серкан Юсеин, Васил Шопов, Кристиан Добрев, Станислав Шопов, Диого Кампос, Антонио Вутов (Васил Пунарджиев, Евгени Димитров, Иван Василев

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?