Ботев разкара бразилец крил договор с Ботафого

В Ботев започна разчистване на играчите с по-големи заплати. Първи от Коматево си тръгна нападателят Диего Кардосо и то без изигран мач за канарчетата. Кардосо си остана само със снимките с жълто-черната фланелка. Фотосесията бе направена, след като бразилецът бе сложил подпис под договор за две години и 9 хиляди евро месечно плюс бонуси. За огромното за стандартите на футбола ни възнаграждение marica.bg информира още вчера.

От клуба лансираха интересна версия за раздяла с играча. Според жълто-черната управа при подписване на договора кариоката е имал действащ договор с Ботафого.

Кардосо уж предоставил всички необходими документи, включително и акт за прекратяване на контракта му с бразилския гранд. След поискване на ITC сертификат от ФИФА обаче е било установено, че играчът има действащ договор с Ботафого. Кардосо все още се води собственост на клуба от страната на кафето и може да стане свободен агент едва на от 1 януари 2021 година.

При създалата се ситуация, жълто-черният клуб е получил пълно съдействие от посредника от българска страна, спомогнал за осъществяването на трансфера. Възможно е в близките седмици от Коматево да си тръгнат още играчи с големи заплати. Клубът в момента е в затруднено положение, след като финансовият благодетел Георги Самуилов се оттегли, а двама от тричленната нова управа отказаха да бъдат вписани в Търговския регистър.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?