Ботев проспа едно полувреме и измъкна само 0:0 от Царско село ВИДЕО

Ботев Пловдив пропусна да се изкачи на върха във временното класиране на Ефбет лига, след като измъкна само точка с 0:0 при гостуването си на Царско село. Канарчетата могат да съжаляват за изключително слабото първо полувреме, през което като по чудо не получиха гол. 

След почивката, видимо отслабени от продажбата на Атанас Илиев тим на жълто-черните, се окопити и в края пропусна серия от чисти положения. Така възпитаниците на Азрудин Валентич се изравниха по точки (11) с лидера Черно море, но останаха втори, заради по-лошата голова разлика и загубата във Варна.

Луи Нганиони още в 3-ата минута отправи първия удар към вратата на гостите. Той обае не бе особено силен и Георги Аргилашки спаси с лекота. Секунди по-късно нова атака се разви отляво и Петър Атанасов нахлу опасно в наказателното поле. Подаването му обаче не бе засечено и топката бе изчистена от защитата. 
 
Оличен шанс за Царско село в 5-та минута, който бе пропуснат от Васил Шопов. Той излезе сам срещу вратаря по диагонал, но изстрелът му премина високо над вратата на Аргилашки. 

Ален Стеванович направи още един пропуск за домакините в 7-та минута. Той получи подаване от Васил Шопов, но стреля всрани от вратата.
 
Съдията отсъди засада впоследствие, но повторенията показаха, че ситуацията е много тънка и най-вероятно щеше да се стигне до намеса на ВАР, ако бе паднал гол. 

Поредна атака на Царско село завърши с удар в 9-та минута. Васил Шопов бе в наказателното поле и стреля, но шутът му рикошира и излезе в ъглов удар. След първите 10 минути Ботев определено не се чувства комфортно и допуска доста грешки. 
 
Царско село продължи да настоява повече и Петър Атанасов стреля от дистанция в 22-та минута. Крилото на домакините не можа да намери топката по най-добрия начин и шутът му премина далеч встрани от целта. 

Футболистите на Антони Здравков организираха добра атака в 25-та минута. В основата бе Петър Атамнасов, който измина значителна дистанция с топка в крака. Последва пас към дясното крило и центриране, което обаче не бе засечено от нито един играч в наказателното поле. 
 
Васил Шопов бе в основата на добра атака за Царско село отдясно. Той финтира бранител в наказателното поле и подаде към дузпата по земя.

Отново обаче нямаше човек, който да засече паса и не се стигна до удар към вратата на Аргилашки. В ответната атака Реда Рабей стреля опасно за Ботев Пловдив, но над вратата на домакините. 
 
Дилан Мартенс опита късмета си с изстрел от далечно разстояние в 40-та минута. Дистанцията бе твърде голяма и Янко Георгиев спаси.  Така почивката дойде при резултат 0:0.

След паузата наставникът на гостите Аздурин Валентич опита да промени ситуацията с няколко промени и в 50-ата минута Виктор Генев засече с глава центриране на Неделев, но в аут.
 
В 58-ата минута Петър Атанасов изпълни пряк свободен удар от границите на пеналтерията, но мерникът му изневери с няколко сантиметра.
 
Последва добра комбинация между Току и Рабей, ала волето на последния не бе точно, а в 72-ата минута Маркиньос стреля от дистанция, с което обаче не затрудни Георгиев.
 
В заключителните минути на срещата, играна под почти непрестанен дъжд, именно Маркиньос бе на два пъти много близо до попадение, но се размина, така че двубоят приключи без победител.
 
В следващия кръг Царско село гостува на Берое, докато Ботев (Пловдив) е домакин на Арда (Кърджали).

ЦАРСКО СЕЛО: 1. Янко Георгиев, 6. Иван Бандаловски, 8. Ален Стеванович, 10. Лъчезар Балтанов   (90+2   3. Мартин Кавдански), 20. Петър Атанасов (84   9. Милчо Ангелов,), 21. Венцислав Василев, 22. Никола Колев (79  83. Христо Попадийн), 25. Александър Александров  , 29. Миси Мезу, 77. Луи Нганиони, 93. Васил Шопов (90+2'   12. Диас Лукас)
Резерви: 30. Християн Василев, 4. Дилян Георгиев, , 14. Божидар Томовски

 БОТЕВ (ПЛОВДИВ): 1. Георги Аргилашки – 24. Кевин Янсон (45   7. Маркиньос), 18. Самюел Супрайен, 3. Виктор Генев, 3. Па Конате – 6. Дилан Мартенс, 22. Реда Рабей – 17. Николай Минков  , 8. Тодор Неделев (К) (73  23. Димитър Тонев) , 10. Емануел Току – 20. Антоан Бароан
Резерви: 90. Хидайет Ханкич, , 25. Станислав Работов, 27. Атанас Чернев, 28. Филип Филипов, 30. Иван Василев

Съдия: Никола Попов
Стадион: "Царско село", София


КРАЙ НА МАЧА

90 + 1 - Нов страхотен шанс за Ботев. Маркиньос стреля от границата на пеналта, топката мина под крака на Бароан, но мина на сантиметри от левия дирек на Георгиев.
90 - Ще се играят минимум 3 минути добавено време.
87 - Маркиньос от 3 метра сам пропусна да вкара като изкара топката в аут.
86 - Бароан излезе сам срещу вратаря, но миг преди да нанесе удар топката му бе избита.
85 - Златен шанс за Ботев. Антоан Бароан стреля акробатично след центриране на Па Конате отляво в 85-та минута. Той намери добре топката, но ударът му попадна в обсега на Янко Георгиев, който улови.
75 - Ботев организира добра атака, която резервата Маркиньос бе длъжен да завърши с удар. Бразилецът се забави с овладяването на топката и тя му бе избита преди да я изстреля към вратата. 

58 - Петър Атанасов стреля опасно от фаул, но топката срещна мрежата от външната страна.
46 - Първа смяна в Ботев. Маркиньос влезе вместо Янсон.
НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ
КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ

45 - Тодор Неделев от фаул стреля в стената.
38 - Рабей стреля от удобна позиция, но не улучи вратата.
37 - Васил Шопов за пореден път разпиля защитата на Ботев, но двама играчи на Царско село се разминаха с центрирането му в малкия пеналт.
15 - Първи удар към вратата на домакините. Тодор Неделев стреля то границата на пеналта, но топката мина покрай левия дирек на Янко Георгиев.
5 - Втори фрапиращ пропуск на Царско село! Васил Шопов пожали бившия си отбор, след като бе изведен сам срещу Аргилашки, но от 7 метра би сватбарски над вратата.
3 - Първа голова опасност. Петър Атанасов нахлу в пеналта на Ботев, но центрираната от него топка попадна в гьол и Мезу не успя да нанесе удар.
1 - НАЧАЛО НА МАЧА

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Инспектор

Инспектор

27.08.2021 | 01:23

Кой лицензира терените в т.н. efbet лига у нас? Та срещата се изигра на някаква нива насред къра.?!?! И т.н. "Царско село" е столичен клуб?!?! Пародиите в нашия "футбол" са безкрайни! Ще чакаме успехи, ама..... друг път. С такива селски бази /в никакъв случай не искам да обидя хората живеещи на село/ - такъв ни е и футбола, такива са и "шефовете" на "футбола" ни.

Отговори
2 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?