61

Ботев продава в Русия нападател за 3 милиона

Президентът на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич е на път да започне да си връща част от инвестициите в клуба с голям трансферен удар. Руският бизнесмен почти сигурно ще продаде нигериеца Олакунле Олусегун на ФК Краснодар, като сумата трябва да бъде около 1 700 000 долара или малко над три милиона лева.

20-годишният халф премина в Ботев от бившия отбор на Зингаревич - датския Фремад Амагер, но само 4 дни по-късно бе пратен под наем при руснаците.

Първоначално Олусегун игра за втория тим на Краснодар, където записа 19 мача и вкара шест гола, но от началото на април бе взет в първия отбор на тима и оттогава е несменяем титуляр със седем мача. Руснаците са останали впечатлени от качествата му и са изпратили солидна оферта за играча, за да го задържат за постоянно в отбора, твърди Sportal.bg.
Специализиран сайт transfermarkt.de моментната цена на въпросния футболист е около 400 000 евро.

Ботев (Пд) има още двама нигерийски футболисти под наем в Краснодар - Джонатан Окорокво и Ифеани Ндука. И двамата са на по 18 години, като първият също вече направи дебют за първия тим, като до момента има два мача.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?