Следвайте ни

Ботев представиха проект за юбилеен парк ВИДЕО

viber icon

След кампанията "110 бебета за 110 години Ботев Пловдив, нова идея зарадва жълто-черните привърженицит. Тематичен парк с името „110 години Ботев Пловдив“ може да бъде изграден за юбилея наа клуба.

Проектът е иницииран от Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и Сдружение ПФК Ботев. Идеята е получила пълна подкрепа за реализацията си и от изпълнителния директор Даниел Серехидо.

Първоначалната идея за засаждане на 110 броя дървета за юбилея е на покойния фен на „канарчетата“ Тоско Бозаджийски. Проектът ще обедини в себе си културно-исторически моменти, модернистична визия, елементи с обучаващ характер. Проектът е предвиден да се шири на площ 7000 кв. метра в базата на клуба, а изграждането му ще струва между 300 000 и 500 000 лева.

Междувременно се разбра, че ПФК Ботев Пловдив ще участва в Клубната консултативна платформа (Club advisori platform). Повече от 300 професионални футболни клуба от 32 първенства от цяла Европа присъстват на срещата в Мадрид.

На срещата на CAP ще бъдат разгледани важни теми, свързани с развитието на професионалния футбол в Европа като модела на финансово разпределение на УЕФА от 2021 до 2024 г., структурата на международните клубни състезания след 2024 г., международния календар, както въпроси, свързани с регулирането на трансферния пазар

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Канар

Канар

27.05.2021 | 20:45

Знаете ли че Тоско е участвал в улични боеве от засада към противника.

Отговори
2 1
Изключвам футболните пристрастия

Изключвам футболните пристрастия

27.05.2021 | 20:01

Но това е една чудесна инициатива. Имаме нужда от паркове в район Южен, а общината спи…

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?