Ботев не стигна до победата и във Варна

Жълто-черните удържаха 0:0 срещу Черно море

Звездата на "канарчетата" Тодор Неделев напусна с контузия в края на първата част, а арбитърът Николай Йорданов показа 11 жълти картона. Той обаче не даде дузпа на домакините за нарушение на Лъчезар Балтанов в наказателното поле на Ботев.

Първото полувреме премина в две фази. В първата от тях зрителите видяха слаб футбол - много игра в центъра и захождания по фланговете, но без почти никакви опасности пред вратарите Емил Михайлов и Иван Чворович. С напредването на времето дъждът над Варна се засилваше и това сякаш повлия за по-хубава игра по терена.

В 29-ата минута гостите от Пловдив поискаха дузпа за игра с ръка на Онджей Сукуп в наказателното поле. Чешкият защитник овладя с крак топката във въздуха, а след това тя го удари в ръката. Нямаше обаче умисъл в действията на футболиста и реферът Йорданов правилно не отсъди наказателен удар. Малко след това Тодор Неделев опита своя мерник отдалеч.

В 38-ата минута се случи нещо любопитно. Главният съдия изпрати Лъчезар Балтанов да смени своя клин, който се различаваше по цвят от жълтите гащета на "канарчетата". По правилник клиновете на играчите трябва да са в един цвят с шортите. Секунди след това Фелипе Бризола нанесе нисък шут, а Неделев напусна игрището контузен.

Последваха силни минути за "моряците". В 42-ата минута Мариян Огнянов се подхлъзна на десетина метра от голлинията и не успя да засече както трябва подаване на Марек Кузма. Трябва обаче да се каже, че и пасът към Мацата не бе никак добър. Само минутка по-късно капитанът на варненци Георги Илиев прати топката в страничната греда след изстрел с глава.

В 57-ата минута "канарчетата" докоснаха попадението. Фернандо Виана изскочи сам пред вратаря Михайлов, но последният показа майсторство и спаси рамката си и нулевото равенство. В 72-ата минута дойде ред на Чворович да спаси мрежата си. Антон Огнянов стреля опасно, но стражът отби в корнер. Секунди след този епизод Николай Йорданов спести дузпа в пеналтерията на тима от Пловдив. Илиас Хасани се взряза във вратарското поле и Балтанов го препъна през коляното. Сигнал за дузпа не последва, макар че това се случи точно пред асистента на аутлинията.

В самия край Кузма се оказа на добра позиция пред Чворович, но нападателят пое топката с ръка, а след това последва намеса на защитник. Всичко това стана отново пред допълнителния съдия на аутлинията, което за пореден път повдига въпроса за работата на тези асистенти.

КРАЙ НА МАЧА

90 - Ндонгала от фаул стреля сватбарски над в аут.

86 - Станчев от самата голлиния на Черно море изби топка бита от Марин с глава.

73 - Хасани бе съборен в пеналта, но Йорданов не свири дузпа за Черно море.

72 - Великолепно спасяване на Иван Чворович след удар на Антон Огнянов.

70 - Жълт картон за симулация на Алфонсо.

68 - Тони Тасев влиза на мястото на Бризоба

58 - Кузма излезе сам срещу Чворович, но се засуети и спечели само корнер.

57 - Страхотен пропуск на Виана, който би слабо от чиста позиция и Михайлов изби.

49 - Мариян Огнянов нахлу в пеналта, но не успя да намери свободния Кузма.

НАЧАЛО НА ВТОРОТОПОЛУВРЕМЕ

КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ

Жълт картон за Пламен Димов

2 МИНУТИ ДОБАВЕНО ВРЕМЕ

45 - Виана от 2 метра с глава не успя да вкара и топката излезе в корнер след намеса на Михайлов.
44 - Късметът покри Ботев. Удар с глава на Георги Илиев се отби в десния дирек.
41 - Шанс за Черно море, но останалият сам срещу Чворович Мариян Огнянов се спъна в топката.

40 . Шут на Хасани бе спасен от Чворович.
39 - Неприятно за Ботев. Неделев принудително е сменен, заради разтежение в прасеца. На негово място влиза Густаво Алфонсо.
38 - Шут на Бризола, но Михайлов лови.

36 - Кавга между Балтанов и реферът Йорданов, капитанът излиза извън терена да оправи екипировката си.
34 - Жълт картон и за Балтанов.
29 - Реферът Йорданов не посмя да отсъди дузпа за игра на Сукуп в пеналта. При протестите Ндонгала получи жълт картон.
26 - Голова атака на Черно море е спряна с несъществуваща засада.
13 - Шут на Неделев, но топката се отби в тяло на играч на Черно море.
2- Виана имаше възможност да стреля, но се замота.

НАЧАЛО НА МАЧА


ЧЕРНО МОРЕ: 33. Емил Михайлов, 6. Александър Цветков, 15. Александър Александров, 5. Стефан Станчев, 29. Марек Кузма, 21. Георги Илиев, 22. Мариян Огнянов, 23. Илиас Хасани , 19. Илия Миланов, 73. Ондрей Сукуп, 81. Антон Огнянов
Резерви: 25. Иван Дичевски, 3. Ертан Томбак, 11. Амаду Сукуна, 34. Мартин Минчев, 97. Николай Минков, 8. Емил Янчев
Треньор: Емануел Луканов

БОТЕВ: 99.Иван Чворович, 2.Цветомир Панов, 70.Пламен Димов, 24.Лазар Марин, 23.Йордан Минев, 10.Серкан Юсеин, 17.Лъчезар Балтанов , 8.Тодор Неделев, 29.Дуде Ндонгала, 7.Фелипе Бризола, 9.Фернандо Виана
Резерви: 22.Даниел Кайзер, 6.Юлиано Алваро, 93.Густаво Зауербег, 11.Тони Тасев, 18.Радослав Терзиев, 20.Стивън Петков, 25.Крум Стоянов
Треньор: Николай Киров

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?