61
Следвайте ни

Ботев назначи треньор със стаж в Барселона

viber icon

Наставникът Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич има нов помощник-треньор.От днес работа в Коматево започна младокът Радостин Александров, който е считан за един от най-перспективните млади специалисти. До преди месец той бе асистент на Даниел Моралес в Ботев (Враца). 

В Ботев (Пловдив) са търсили още един асистент на Валентич след внезапното оттегляне на Тимур Дагоев като са искали той да бъде българин. В Коматево са направили  проучване на кандидатурите и след събеседване са се спрели на Александров. Младият спец наскоро се върна от поредния си стаж - в унгарската сензация Кишварда, където прекара известно време в мъжкия отбор при португалеца Жоао Жанейро, а след това в Академията на този млад и амбициозен клуб. 

Реално Радостин Александров е един от младите български треньори, който не спира да се обучава и да работи върху развитието си. Той има две четиримесечни курса към центъра за обучение и иновации на Барселона. Изкарал е няколко пъти стажове в Англия, има изключително близки контакти с хората от Академиите на Лестър и Нотингам Форест.

Marica.bg припомня на читателите си, че преди да бъде нает в Ботев (Враца), Александров беше директор на детско-юношеската школа на Пирин (Благоевград). От югозападния клуб обаче той бе уволнен, зарази протест на родители на млади футболисти.

Преди това е работил в Спартак (Плевен) и Берое.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?