61

Ботев излиза за втора поредна победа на Коритото във Варна

Отборът на Ботев излиза днес срещу Спартак (Вн) в опит да спечели втора поредна победа и да позаличи кошмарите от слабия старт на сезона. С мача между двата тима ще бъде открит 11-я кръг от първенството в Ефбет лига. Канарчетата ще са в приповнигнато настроение на стадиона във Варна, известен с прозвището Коритото, тъй като преди седмица надвиха у дома ЦСКА 1948. Рефер на двубоя ще бъде софиянецът Георги Иванов.

До момента възпитаниците на Желко Копич все още нямат успех като гост, а след 4 мача имат само едно равенство извън Коматево. През седмицата собственикът на клуба Антон Зингаревич посети една от тренировките на Ботев. Добра новина за “канарчетата” е, че капитанът на тима Тодор Неделев продължава с все по-усилените тренировки, а с всеки изминал ден натоварванията му стават все по-големи. Това е прекрасна вест за всички фенове на отбора, които се надяват да видят колкото се може, по-скоро своя любимец на терена.

За последно Спартак и Ботев се изправиха един срещу друг в “Б” група през сезон 2011/2012 на 11 април. Тогава домакините от Варна стигнаха до победа с 1:0. В елита пък последният мач датира от 4 май 2009, когато “жълто-черните” излязоха победители след минимален успех у дома.

В исторически план Спартак определено има предимство в мачовете срещу Ботев (Пловдив) пред собствена публика. След 39 изиграни срещи в елита срещу този съперник “соколите” са стигали до победата цели 21 пъти и са допускали само 8 загуби. Дали обаче традицията ще се запази и след днешния двубой предстои да видим.

СПАРТАК (ВН) - БОТЕВ (ПД)

Вероятни състави:

СПАРТАК: Дичевски, Борисов, Димов, Ибрям, Климентов, Боев, Руменов, Васев, Митев, Ивей, Димитров 

БОТЕВ: Ханкич, Пунчец, Супрайен, Генев, Ето'о, Херман, Мертенс, Рабей, Брахими, Бароан, Ману

НАЧАЛО: 15:00 часа
СТАДИОН: “Спартак”, гр. Варна
ГЛАВЕН СЪДИЯ: Георги Иванов

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?