Ботев излиза за първа пролетна победа, 6-ти дубъл

Ботев (Пловдив) излиза срещу ЦСКА 1948 в пореден опит за първа пролетна победа под ръководството на Азрудин Валентич. Днешният сблъсък от 21-ия кръг на efbet Лига на базата в Коматево започва в 14.15 часа.
 
Само преди броени дни "канарите" загубиха от "червените" с 1:2 в 1/8-финалите на битката за националния трофей след продължения и днес ще се опитат да си върнат на съперника. През есента пловдивчани бяха унизени с 0:5 на "Васил Левски", което доведе до освобождаването на треньора Ферарио Спасов. Сега ситуацията е доста различна, отборът има нови собственици, а начело е Азрудин Валентич.

Той ще може да разчита на опитния централен защитник Виктор Генев, който се завърна в групата след лечение на травмата, получена в гостуването на Левски миналия уикенд. С отбора тренира и Кевин Янсон, но най-вероятно няма да започне от първата минута. Атаката на пловдивчани на Коматево ще бъде водена от Атанас Илиев, който вкара и двата гола при равенството 2:2 с Левски в миналия кръг.

Пловдивчани се надяват да запишат първи успех през пролетта, който досега им убягва.

В същото време ЦСКА 1948 се надяват да повторят успеха си за Купата и да запишат първа победа като гост през пролетта. До този момент възпитаниците на главния мениджър Красимир Балъков имат две загуби далеч от "Васил Левски" - 0:1 рещу Монтана и 1:3 против Етър.

Очакванията са бившият играч на Ботев Серкан Юсеин да започне като титуляр срещу пловдивчани за сметка на Васил Шопов и да си партнира в средата на терена с Ивайло Чочев.

Вероятни състави:

Ботев Пд: Аргилашки, Работов, Генев, Младеновски, Рабей, Еспиноса, Шоколаров, Конате, Току, Маркиньос, Атанас Илиев.

ЦСКА 1948: Наумов, Лясков, Пиргов, Василев, С. Александров, Юсеин, Чочев, Д. Александров, Русев, Топузов, Митков.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?