61

Ботев излиза срещу АПОЕЛ Никозия с мечта за нова европейска приказка

Ботев (Пловдив) се завръща на европейската сцена след петгодишно прекъсване тази вечер с мач срещу АПОЕЛ Никозия. Двубоят от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите е от 20.00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Канарчетата започнаха крайно колебливо сезона с две загуби в първенството. Срещата с кипърския тим обаче няма да има нищо общо с тези срещу Хебър в Коматево и Ботев Враца под връх Околчица.

На фона на лошото начало в efbet Лига срещата с АПОЕЛ крие доста неизвестни, като привържениците на канарчетата жадуват за европейски пробив, каквито имаше в по-близкото минало на отбора - през 2013 година Ботев стигна до третия квалификационен кръг в Лига Европа, където отпадна достойно след две равенства с Щутгарт, а през 2018 година отново в третия квалификационен кръг на Лига Европа жълто-черните бяха елиминирани от Маритимо.

Плюс за канарчетата може да бъде това, че АПОЕЛ все още е в лятна ваканция, като първенството в Кипър започва след повече от месец. Освен това тимът, чийто наставник в средата на 90-те години беше легендата на Локомотив Пловдив Христо Бонев, е пълен с нови футболисти. 

Ботев със сигурност трябва да опита да стигне до добра преднина в резултата още в София, ако не иска да се пържи в горещата пещ в Никозия след седмица, когато по предварителни прогнози температурите в кипърската столица ще достигнат до 38-39 градуса по Целзий. 

Както и досега през сезона, срещу отбора от Острова на Афродита Ботев (Пловдив) няма да разчита на своята звезда Тодор Неделев, който продължава да се възстановява след инцидента, случил се в Грузия с националния отбор. Оптимизмът сред домакините идва от завръщането в състава на Брахими, Реда Рабей и Самуел Супрайен, а голям шанс да започнат като титуляри имат вратарят Георги Аргилашки и вкаралият два гола при загубата с 2:3 от Ботев Враца  Марио Секулич.

Лига на конференциите, втори квалификационен кръг:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - АПОЕЛ (НИКОЗИЯ)

Вероятни състави:

БОТЕВ ПД (3-4-2-1): Аргилашки; Супрайен, Пунчец, Генев; Ето'о, Рабей, Мертенс, Конате; Брахими, Току; Секулич
Старши треньор: А. Валентич

АПОЕЛ (4-3-3): Белец; Сушич, Каро, Креспо, Уилър; Даушвили, Далсио, Сарфо; Теодору, Маглица, Ндонгала
Старши треньор: С. Августи

СЪДИЯ: Б. Берке (Унгария)
СТАДИОН: "Васил Левски", София
НАЧАЛО: 20:00 часа

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
лпфк

лпфк

20.07.2022 | 09:21

успех апоел смачкайте сопотските цигани

Отговори
3 3

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?