Ботев II загуби злощастно у дома от Етър

Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) загуби с 0:2 от Етър (Велико Търново) в среща от 9-ия кръг на Втора лига. Двубоят се игра на "Футболен комплекс Ботев 1912".

"Канарчетата" не успяха да се противопоставят на своя съперник, като изиграха най-слабия си мач от началото на сезона. Гостите затвърдиха очакванията, че са един от фаворитите във Втора лига и взеха лесни три точки.

Великотърновци вкараха два бързи гола в началото на двете полувремена. В 6-ата минута след прострелно центриране отдясно Хидайет Ханкич изби, но право в краката на Мартин Петков, който отблизо наказа бившите си съотборници.

Следващите минути бяха изцяло в полза на "жълто-черните", които стигнаха до няколко добри ситуации. В 10-ата минута Юсеин Касов проби отдясно, навлезе в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, но Христо Иванов спаси.

Само секунди по-късно Димитър Пройчев изпусна златен шанс, след като остана очи в очи с вратаря на гостите, но и този удар бе париран от опитния страж. Последва неточен удар на Димитър Балинов в 19-ата минута.

В 32-ата минута Димитър Балинов намери Иван Василев в наказателното поле и нападателят стреля от движение, но неточно. До края на първата част Кнежевич и Здравко Илиев отправиха точни удари, но те бяха слаби и Ханкич ги спаси без проблеми.

Второто полувреме стартира по сходен начин като първата част и след по-малко от осем минути игра гостите нанесоха своя удар. Натаниел се включи по десния фланг и пусна отличен пас наляво към Ловре Кнежевич, който овладя кълбото и с неспасяем удар в далечния ъгъл вкара втория гол в мача.

След това попадение момчетата на Стефан Стоянов не успяха да осъществят какъвто и да е натиск и за гостите не бе проблем да запазят аванса си в резултата. В 70-ата минута дебют за "канарчетата" направи Петър Вуцов, а в минутите до края чисти положения и пред двете врати нямаше.

БОТЕВ: Хидайет Ханкич, Мартин Христов, Благовест Данчев (65 - Пламен Цончев), Иван Василев, Никола Гелин, Димитър Пройчев, Атанас Чернев (65 - Иван Иванов), Димитър Балинов, Юсеин Касов (51 - Даниел Гичев), Венцислав Богданов (51 - Благовест Величков), Стефан Попов (70 - Петър Вуцов)

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?