64

Ботев домакинства на Берое на неутрален терен?

Ботев Пловдив най-вероятно ще приеме Берое на неутрален терен на 30 септември. Това ще стане факт след заседанието на Дисциплинарната комисия тази седмица. Причината е ударът с бутилка по старши треньора на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро. След мача край тъчлинията треньорите на гостуващия отбор празнуваха победата, когато Ел Маестро бе ударен по главата с бутилка и се строполи на тревата.

Ето какво предвижда член 37 от Дисциплинарния правилник на БФС, предвиден за такива случаи: "Предметът е паднал извън терена и е влязъл в съприкосновение със служебно или длъжностно лице, като е причинил нараняване - глоба в размер на 4000 лева и лишаване от домакинство за 1 среща".

С пирото си феновете на Ботев станаха причина за спиране на два пъти на срещата снощи, което прави 2000 лева глоба.

За капак и таранът на ЦСКА-София Дюкенс Назон се оплака в социалните мрежи от расизъм спрямо него. Ето какво написа той след мача в Instagram: “Ще убия някой расист. Имаше 10-годишно дете там, което крещеше “маймуно”. Следващият път доведи баща си да го шамаросам и да те превъзпитам”.

Според правилника на БФС подобно деяние се наказва със солидна глоба. Миналата година точно ЦСКА-София отнесе яка глоба. "Червените" бяха глобени с 18 750 лева за проява на расизъм в домакинския мач с "Черно море" (1:0) през юли миналата година.

"За действия или бездействия, с които се обижда достойнството на лице или група лица, свързани с раса, пол, цвят на кожата, на основание чл.37, ал.4 от ДП /2022/2023/ и предвид несвоевременната намеса на длъжностните лица на футболната среща, ДК наказва ЦСКА с имуществена санкция в размер на 18750 лева", гласеше решението на комисията.

Друг е въпросът и, че Назон трябва да отнесе дисциплинарно наказание за заплахата си за убийство в социалните мрежи. Подобно деяние е наказуемо според законите на Република България.

Оцени новината

Оцени новината
4.4/5 от 12 оценки
4.4/5 от 12 оценки

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?