Следвайте ни

Босовете на Премиършип обявиха решението си за сезона

Клубовете предлагат на играчите 30 процента намаление на годишните заплати

viber icon

Сезонът в Премиър лийг няма да бъде подновен в началото на май. Рестарт на първенството ще има само когато е безопасно и уместно това да се случи. Това изявление бе разпространено след срещата на клубовете от Висшата лига днес. Възможните дати за подновяване на мачовете все още се обсъждат с всички заинтересовани страни и са пряко свързани с разпространението на пандемията от COVID-19. Целта остава същата - всички мачове от първенствата и купите да се изиграят, но това ще се случи само след одобрението на правителството и здравните служби. 

Клубовете се съгласиха да предложат на играчите намаление от 30% на годишните има възнаграждения, докато кризата продължава. 

Освен това Висшата лига поема ангажимента да подпомогне с 20 милиона паунда Националната здравна служба, семействата на пострадалите и всички уязвими групи. Авансово ще бъдат осигурени и 125 милиона за клубовете от долните нива на английския футбол, които най-тежко понасят последствията от кризата. 

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?