61

Босът на Виста: Нямаме общо с Ботев, не разследват Зингаревич

Президентът на руския аматьорски футболен клуб Виста (Геленджик) Тигран Мкртчян отрече за разследване на ФИФА срещу собственика на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич. Такава информация беше разпространена от местните медии, а като причина беше изтъкнато нерегламентираното привличане на голям брой непълнолетни африкански играчи в състава, които обиграват във Виста и след това се пращат в Ботев (Пловдив) или в датския Фремад Амагер, които са под контрола на Зингаревич. Към момента от Геленджик в Коматево преминаха Самуел Акере, Абдулай Траора и Уме Уме Емануел.

"Няма нищо подобно. Пълна измислица. Прочетох статията и доста добре се посмях. Абсолютна лъжа. Първо, Зингаревич не е свързан с Виста. В добри отношения сме, чуваме се, говорим си за футбол. Виста също така не е свързан с Ботев нито фактически, нито документално, нито законово. Второ, Фремад Амагер не е собственост на Антон. Още една фалшива новина - ФИФА не води разследване. Разговаряме за картотекирането на новите ни чуждестранни играчи в аматьорската лига, но това по никакъв начин не е свързано с някакво наказание", коментира Мкртчян за Eurostavka.ru, цитиран от Спортал.

Справка в официалния сайт на Виста показва, че в състава има 16 млади африкански футболисти от Нигерия, Гана и Кот Д'Ивоар, родени между 2004 и 2007 година, един 19-годишен колумбиец, както и по двама руснаци и арменци.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?