Следвайте ни

Божигол излъга и Лозана, техен е

Българският нападател Валери Божинов официално се завърна към европейския футбол. Разтрогналият с китайския Мейджоу Хака преди 10 дни футболист вече е собственост на швейцарския Лозана, научи Sportal.bg. 31-годишният играч подписа за две години със седемкратния шампион на Швейцария. Клубът, който завърши на девето място в последния шампионат, също така е носител на девет купи на своята страна.

Отново главно действащо лице в преговорите за новия договор на бившия национал се оказала половинката му Биляна Дол, която му помогна при трансфера в Азия, където прибра 900 000 евро за четири месеца. Сръбската красавица пристигна с Божинов в Лозана, където преговоря за личните му условия с ръководството на швейцарците. Треньорът на тима Фабио Челестини бе изключително настоятелен за подписа на Божинов, като от 10 дни не спира да го убеждава да се присъедини към тима му.

"Много съм доволен, че ще играя в Швейцария. Моята мечта бе да се завърна в Европа, след като не успях да се адаптирам в Китай. Там отидох за пари, взех много, като съм наясно, че такива няма да взема повече, но исках да играя още футбол. Смятам, че Лозана е идеален вариант за мен. Треньорът Челестини ми показа от известно време, че ме иска на всяка цена. Не очаквах толкова бързо да си намеря отбор, но сега съм щастлив. Имаше интерес от Турция, Унгария, Русия и Дубай, но Лозана бяха много настоятелни. Пристигнах на разговори и веднага се разбрах с тях. От понеделник започвам подготовка с новия ми отбор. Благодаря на Биляна, че отново издейства отличен контракт за мен", сподели пред Sportal.bg с усмивка Божинов, който ще играе професионален футбол в седма държава.

Юлиян Ангелов

Ръководител екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?