61
Следвайте ни

Боби Михайлов си присвои заслугите за публика на стадионите със зелен сертификат

viber icon

Президентът на БФС и дирекцията за връзки с обществеността към централата направиха странен опит да вдигнат позагубения си на конгреса авторитет. Те си преписаха заслугите за пускането на публика на стадионите, което ще се случва със зелен сертификат. Преди няколко дни от футболната централа апелираха за преразглеждане на заповедта на директора на РЗИ д-р Данчо Пенчев, с която се забраняваше публика на стадионите.

В същото време обаче ръководството на ЦСКА направи далеч по-сериозен ход и проведе среща на живо с министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и неговия заместник д-р Александър Златанов, на която обсъдиха преразглеждане на част от ограниченията.

Ето какво обаче написаха от БФС:

„След като президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов отправи апел към министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и директора на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев за преразглеждане на забраната за допускане на фенове по българските стадиони, вчера, 19 октомври, здравното министерство издаде нова заповед, с която допуска присъствието на публика срещу т.нар. зелен сертификат.

В заповедта, влизаща в сила от 21 октомври, е упоменато че зрители ще могат да наблюдават спортни мероприятия, ако притежават валидни документи за ваксинация или преболедуване или представят актуален отрицателен резултат от PCR-тест (извършен до 72 часа преди мероприятието) или бърз антигенен такъв (извършен до 48 часа преди влизане на стадиона). Условията не важат за лица до 18-годишна възраст.

Преди пет дни Борислав Михайлов изпрати официално писмо до здравните власти с призив да бъде следван общоевропейският подход и футболните фенове да не бъдат дискриминирани и ощетени от възможността да наблюдават любимите си отбори на стадионите. След ревизията на заповедта привържениците на родните клубни и национални отбори ще имат възможност да присъстват на трибуните, без това да представлява допълнителен риск в настоящата пандемична обстановка“

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?