Боби Ми обяви официално защо е оттеглил оставката си

Борислав Михайлов официално оттегли оставката си като президент на БФС. Той обясни защо тогава е подал молба за напускане на поста и защо сега си е променил мнението: 

„Точно преди 558 дни бях тук. Залата беше по-пълна, но сега е пандемия и е обяснимо. Тогава си подадох оставката по същите причини, по които съм и днес тук. Имаше много напрежение около БФС. Имаше много интриги и клевети, затова, че едва ли не е една корумпирана среда. Оттеглих се, за да се работи спокойно. По една или друга причина моите колеги не успяха да свикат Конгрес. Няма нито едно законово нарушение от БФС. Починах си и съм готов за вас. Беше ви скучно без мен. Видях грешки в себе си и в общите решения с моите колеги. Дойдох, за да организираме редовен Конгрес другата година, за да има време колегите да покажат идеите. За всички ще бъде ясно, че догодина ще има редовен Конгрес и ще могат да се кандидатират“, заяви Михайлов.

„Оттеглих се, защото съм отговорен човек и по същата причина се връщам. Не на последно място с подкрепата на колегите ми от Изпълкома. В Областните зони са постъпили 353 молби от клубовете за подкрепа, за да може президентът, който е избран на Конгреса и да си довърши мандата. Затова съм тук“, добави още той.

„Има неща, които трябва да се стегнат. Администрацията например. Трябва да се търсят нови хора. В последната година трябваше да има 21 милиона бюджет. Сега е 16 милиона, с пет по-малко. Има много неща. Важното е, че се връщам с пълни сили да работя за българския футбол. Видях грешки в себе си и в колегите си. Не ми се видя футболът да се е променил, говоря организационно. Първенството е интересно. За националния отбор е ясно – всеки знае причините, но не се действа. За тези седем месеца ще се стегнем и ще се опитаме да подобрим нещата. През следващата година да се кандидатират и да има дискусия. Говорих с Бербатов преди много години и му казах, че ако има желание може да дойде в екипа. На мен Бербатов не ми е таргет. Говорят за някакви хора, които имали връзки и са в УЕФА. Те са там, защото аз съм ги пратил там. Пожелавам успех на Бербатов на Конгреса догодина. Не съм гледал пресконференцията му. Пожелавам му успех на предстоящия конгрес догодина. Футболът е пряко отражение на това, което се случва в държавата“, каза Михайлов.

„Не се притеснявам от ново напрежение. Тук всеки безнаказано си говореха за корупция в българския футбол. Не може всички да ме харесват или да ме мразят. Не може, който иска да застане на върха на футбола да няма критики към него. По-чести брифинги ще има, за да се разбира по-лесно всичко и от първо лице. Според мен УЕФА няма да допусне никога да има Суперлига. Промених се много. Много предатели в тази държава. Много близки хора ме предадоха. Най-хубавото беше, че телефонът спря да ми звъни“, добави още той.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Nabojen bobar

Nabojen bobar

28.04.2021 | 19:47

Toz bil golqm moshenik.

Отговори
2 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?