Боби Караматев за "Марица", Трета лига и пелетата от Кършияка! Вижте! ВИДЕО

Старши треньорът на Марица Борислав Караматев върши страхотна работа през този сезон. Доскорошният играч на клуба от квартал “Кършияка” пое тима след изпадането му от Втора лига. С яка работа и без шумни фойерверки той го превърна в най-добре играещият отбор на третия ешелон.
Асеновградчанинът разкри как се е стигнало до изненадващото му назначение по-рано тази година. Бившият футболист на ЦСКА и Ботев (Пловдив) коментира силния старт на сезона и основната причина тимът му да няма загуба след изиграването на XI кръг в Югоизточната Трета лига. Караматев, който в определен момент от кариерата си бе играещ треньор на Асеновец (Асеновград), заяви, че Марица не гони на всяка цена завръщане в професионалния футбол, но също така бе категоричен, че има ли такава възможност, ще се атакува на 100%.

“Тази пролет не се представихме по начина, по който играхме миналата есен. За съжаление, нещата не се случиха така, както очаквахме, и изпаднахме от Втора лига. Сега нямаме поставена цел на всяка цена да се завърнем в професионалния футбол. Собственикът Христо Христов, който издържа клуба през последните три години, иска да дадем възможност на местни кадри да се развиват и да пробият при мъжете. Основната ни цел е школата. На всички ни се иска в нашия клуб, от който са излезли толкова големи играчи, отново да бъде люлка за таланти. За първи път, смело мога да заявя, школа и мъжки отбор работят в толкова добро сътрудничество. Структурата в клуба е опростена, но ефективна”, коментира Караматев в студиото на Sportal TV.

“Условията, които г-н Христов предоставя, са перфектни. Да, имаме проблеми с материалната база, но това къде не е проблем? Най-хубавото е, че сме създали прекрасна среда за развитие на млади играчи. Жалко е, че дори и когато влязохме във Втора лига, не се намериха спонсори и партньори, които да ни подкрепят. Въпреки това обаче, финансови проблеми нямаме. Ако си осигурим завръщане в професионалния футбол, със сигурност ще се възползваме от това. Собственикът обаче не ни е обременил или пък подложил на натиск. Той вярва в нас и няма да се откаже от пътя, по който е поел”, каза още старши треньорът на тима от Кършияка.

“Радва ме много фактът, че футболистите в момента идват с огромно желание на тренировки и че имат желание да работим и да се развиваме. Много съм доволен, че опитни играчи като Илия Николов, Костадин Дяков и Тодор Тимонов възприеха моите идеи и ме подкрепиха. От самото начало желанието ни бе момчетата да играят футбол и да се забавляват. Не говорим за агресия, не говорим за нещата да се случват на всяка цена. Целта ни е да играем футбол и да се развиваме във всяка насока”, допълни младият наставник на клуба от пловдивския квартал “Кършияка”.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?