Следвайте ни

Бивш треньор на Локо с радикално предложение за футбола ни

viber icon

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев направи радикално предложение за реорганизация на футбола ни. Бившият наставник на Локомотив Пловдив обяви, че трябва да бъде премислена голямата почивка през зимната пауза в първенството.

„Първото и най-важното е да се спре разпространението на този вирус. Когато това се случи, вече ще се мисли според времето, което остава при какъв формат може да се завърши първенството....От УЕФА, знаете, бяха категорични, че всички първенства трябва да се завършат. Който не завърши първенството, няма да участва в евротурнирите. 

Ние трябва да си премислим тази почивка през зимната пауза. Виждате какво беше времето тук, когато ние бяхме в Турция. Почти идентично. През това прекъсване от 10 декември до 15 -20 февруари може да си продължава първенството и ако евентуално някъде падне сняг да оставим резервни дати до края на май. Трябва да се съкрати тази дълга почивка. Аз съм играл в Португалия. На 19 декември плюс-минус един, два дни имахме последен кръг, след който ни пускаха до Коледа. Прибираш се тренираш, до 31-01 си в почивка и продължаваш първенството от 10-и януари. А при нас заради дългата почивка става така, че свършваме в края на май и започваме да тренираме на 10 юни”, каза още треньорът. Според него, ако се стигне до продължаване на първенството след извънредното положение, ще са необходими 10 дни до 2 седмици за футболистите, за да влязат, колкото могат в някаква форма преди мачовете", заяви Илиев пред dsport. 

„При нас ситуацията се изясни много рано. Всичко е решено, нямаме драми. Не мисля, че трябва да го обсъждаме на обществено място. Футболисти и ръководство с 2-3 думи се разбрахме. Не мисля, че това е нещо, което публично трябва да се афишира. Повече сме притеснени за останалите хора с други професии. Има такива, които са останали без работа, други, които са съкратени.... Това са притеснителните неща”.

 

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?