Следвайте ни

Бивш шеф на Хебър стана вицепрезидент на БФС

viber icon

Тясно свързаният с ФК Хебър в продължение на близо 10 години шеф на Аматьорската футболна лига Румен Вълков бе избран за вицепрезидент на БФС.

„В съответствие с Устава на футболната централа, според който Съюзът следва да има първи вицепрезидент и двама вицепрезиденти, по предложение на временно изпълняващия длъжността президент Михаил Касабов ИК единодушно избра Румен Вълков за вицепрезидент на БФС.”, се казва в съобщението до медиите. 

За първи път името на Вълков стана известно в Пазарджик през зимата на 1999/2000 г., когато той бе обявен за  изпълнителен директор на обединеният Искър-Хебър. 

На следващото лято шефът на АФЛ продължи на същия пост, но вече в новия ПФК Хебър 1920, който влезе през бараж в тогавашната Висша футболна лига.

След една година време Хебър 1920 даде лиценза си за участие на Беласица(Петрич), а Вълков влезе като акционер в новосъздаденото чисто ново АД – Хебър 2001 с президент Йордан Биков. С това наименование представителният футболен тим на Пазарджик започна участието си от четвъртото ниво на организиран футбол в България - „А” ОФГ. 

Румен Вълков остана притежател на част от акционерния капитал и член на Борда на директорите на клуба в следващите няколко сезона, през които хебърци играха последователно във „В”, „Б” и отново "В" група.   

От няколко години Румен Вълков е член на Изпълкома на БФС и председател на комисията "Грасруутс".

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?