Следвайте ни

Бивш играч на Ботев плаши лиценза на ЦСКА

viber icon

Бившият защитник на Ботев Сивард Спрокел сериозно застрашава лиценза на ЦСКА, където премина след слабия престой в Коматево. Спрокел, който бе един от най-спорните трансфери на Станимир Стоилов, е спечелил делото, което водеше срещу червените във ФИФА. Така "армейците" ще трябва да му платят 167 000 евро плюс лихвите от 2015 г. насам, става ясно от решение, което е от 13 февруари 2020 година.

Освен това ЦСКА е глобен с 15 000 швейцарски франка. След получаване на решението българският клуб има 30-дневен срок, в който да плати дълга към Спрокел и наложената глоба. Ако това не бъде сторено, ФИФА нарежда на БФС автоматично да наложи забрана за регистрация на нови играчи, докато от ЦСКА не се издължат. От ДК на ФИФА уведомяват, че при отказ на БФС да приложи санкцията, то България ще бъде извадена от турнирите под егидата на ФИФА. Решението на ФИФА може да се обжалва от ЦСКА пред КАС в 21-дневен срок.

До делото се стигна, след като адвокатите на Сивард Спрокел настояваха ЦСКА да бъде признат за спортен наследник на фалиралия ЦСКА. Тезата им е, че този клуб използва името, емблемата, цветовете и стадиона на фалиралия ЦСКА.

  

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?