Следвайте ни

Бивш елитен рефер: 99% от мачовете са уредени!

Боби Ми сам реди "тотото" у нас, твърди Красимир Йосифов

viber icon

Красимир Йосифов е бивш футболен съдия с десетки мачове във „А“ футболната ни група, той стана известен с групата или по-скоро с операция „Чисти ръце“ в български футбол, която се разрази през сезон 2007/2008 със скандали за подкупи. В крайна сметка операция „Чисти ръце“ в българския футбол не се състоя, но ето че 10 години по-късно тя продължава да бъде на дневен ред.

Пред камерата на БиАйТи той направи потресаващи разкрития за генезиса на корупцията в родния футбол., за подкупи, уредени мачове, рекет и политическата мафия в БФС.

„През 2005 година, когато беше направена смяната между Иван Славков и настоящия президент Михайлов въпросният настоящ афишира нов морал и етика във футболното съдийство. Същата 2005 година моралистът Михайлов върна във футболното съдийство една личност, която беше извадена от Славков за корупция и дори на същия човек му беше забранено не да се занимава с футбол, а изобщо да стъпва на футболните терени, защото е генератор на корупция.

Става дума за лицето Ичко Лозев Лозев, който в момента му се води дело от специализираната прокуратура в България. Той видя,че няма как да работи с мен по неговата система, защото неговата система е да се правят пари от футбола, иска всичките съдии да работят за него. Смята, че това му е завода за евтините вафли и аз, едва ли не, трябва да бачкам само за него.

Не ми е предлагал пари, защото знае,че аз няма да взема пари. Идва срещата „Светкавица“ Търговище - Добруджа“ . Всеки вторник се провеждат в Търново конференции на съдиите. След нея ме извиква на страна лицето Лозев и казва,че в събота трябва да ръководя „Светкавица“ Търговище - „Добруджа“ и домакините трябва да победят, защото босът на домакините му бил обещал 100 000 бутилки с лика на сина на Ичко Лозев.

И трябва да свърши мача единица. Аз излязох на терена, свирих си каквото има на терена, естествено президентът на домакините не беше доволен както и лицата , които трябваше да ме „пазят“. Все пак победи Търговище с 1:0. След срещата отбора на гостите дойдоха, поздравиха ме за коректно ръководената среща - всичко ОК.

Но идва следващата седмица вторник и отиваме на конференция, събираме се всичките. Лицето Лозев, естествено раздаващ правосъдие навсякъде, изправи се пред всичките съдии в Търново и директно си ме напсува на майка и каза,че ще бъда „ликвидиран“ от съдийството. Аз от тогава знаех ,че дните ми са преброени. Същевременно по време на проверката лицето Лозев ме извика при себе си на складовете, защото чул от някъде ,че 2006 година Йосифов трябва да стане международен съдия.

Същият този Лозев ми заяви,че лицето Иван Леков чул и той че аз съм щял да ставам международен съдия, и искаха 20 000 гущера (разбирайте 20 000 долара). Ичко Лозев ми искаше 20 000 долара на неговите складове - нека да каже вярно или невярно е това нещо?! Аз нито взимам, нито давам. Да правят каквото знаят.

С идването на Михайлов почнаха да чистят съдиите, които не се съгласяват да ръководят срещи под диктовката на футболния съюз. Най-фрапиращ случай , дори има и аудио и видиео запис на подкупа на Иван Леков – лично съм го гледал с очите си.

Да каже пък Борислав Александров карал ли е Ристосков да свири мача „Берое“- „Спартак“ Варна, защото лицето Борислав Михойлв казва на Александров: „Накарайте Ристосков този мач да свърши еди как си в полза на „Беласица“ Петрич. Аз имам доста въпроси - Ичко Лозев давал ли е 6 цифрена сума на лицето Михайлов? Същият този Михайлов пращал ли е съдии в Южна Америка да манипулират мачове?.За мен в последните 10 години от 100 мача в българския футбол 99 са уредени“. /Марица.бг

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?