61

Бивш директор на Ботев: Отношението към Валентич е отвратително! Ръководството го изостави

Бившият директор на Ботев Даниел Серехидо скочи в защита на старши треньора Азрудин Валентич, който в момента е може би най-недолюбваната личност в жълто-черната общност. Серехидо не е в добри отношения с босненския специалист и често го критикува, но сега обяви, че лошите резултати на отбора се дължат и на факта, че ръководството не е подкрепило наставника. Испанецът направи интересен анализ на случващото се в клуба на профила си в социална мрежа.

Ето какво написа той:

Хората може да харесват или да не харесват Валентич, но това, което му причиняват напоследък, е просто отвратително и тъжно. И не говоря за критиките от страна на феновете или закъснелите искания за оставка. Феновете имат пълното право да се изразяват под всякаква форма, каквато искат, и особено след огромната подкрепа, която показаха на отбора в тежки периоди. Говоря за професионалното изоставяне от собственика и ръководството, което Валентич получава от началото на сезона.

Валентич е треньор - добър или лош не моя работа да преценявам. Не се справя добре пред медиите. Всеки път, когато си отвори устата се издъннва. 

Валентич не получава никаква подкрепа. Единственото съобщение, публикувано през последните дни, подкрепящо го в поражението, беше от Тимур Дагуев. И въпреки че той вероятно подкрепяше себе си, беше приятно да се види някаква лоялност там.

От срамната картина на новопристигналото ръководство и собственик, които взеха бронзовите медали само преди два месеца - в добрите времена -, сега - в лошите - отново абдикират от отговорностите си: към треньора и уж приятел, към клуба и към феновете, хвърляйки Валентич на лъвовете с чисто бездействие.

Спортният директор го няма, изпълнителният директор сигурно вече звъни на приятелите си да му предложат нов пост; и собственикът ще бъде на път за Миконос веднага щом се събуди.

Или уволнявате Валентич, или го подкрепяте публично, а не само в задкулисни разговори, но не можете да оставите този човек да изгние, защото той е първо човек, а след това треньор. Но и Вали трябва да разбере каква е цената на неговото достойнство.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Диего

Диего

29.07.2022 | 15:54

Кви ги плещиш бе Серехидо, ако може нещо да ти се разбере Ботев шампиони ще станат още тази година.

Отговори
1 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?