61

БФС върна лиценза на девет клуба, Боби Михайлов обяви протестите за платени

Президентът на БФС Борислав Михайлов обяви на проведения днес конгрес, че протестите срещу него са платени. Той каза, че Конгресът го легитимира като президент, както и ръководството на централата. Форумът, който се състоя в столичния хотел Маринела върна 9 (девет) от изключените клубове.  От раз бяха възстановени правата на Мрамор София, Спартак 1919 Плевен, Спортист 2006 Драговищица, Стамболово, Харманли 2004, Мътивир Ихтиман, Любимец Търнава, Церово и Ямбол 2015.

„Имаше 435 делегати, никой не протестира. Това са хората, които избират ръководството. Протестите на феновете са платени протести и всички знаете от кого. Не футболният съюз е виновен за състоянието на клубовете, на които са фенове. Те трябва да подкрепят клубовете си. Това са излишни протести. Протестите идват от една група младежи, които са решени, че на всяка цена трябва да вземат властта“, коментира Михайлов.

„Смятам, че нещата трябва да се успокоят. Аз с тези вписвания и отписвания станах полуюрист. Днешният Конгрес отново легитимира мен като президент и това ръководство. Днешният Конгрес бе свикан от Изпълкома и препотвърден от съдя. И тези хора, такова мнозинство, 78% от имащите право на глас. Това ми дава абсолютна увереност за бъдещата ни работа“, добави той.

„Вие знаете по-добре от мен от кои са платени протестите. На последния Конгрес съм избран напълно редовно, беше прозрачно. Такава демокрация няма никъде, със сигурност. Това, че два клуба оспорват решенията на Конгреса... Ние ще изчакаме решението на съда. Аз съм вписан, а друг президент не е вписван. Няма проблем с управлението на футболния съюз и този Конгрес няма проблеми.“

„Всичко е разгледано. В бъдеще тези клубове могат да станат членове на футболния съюз, когато си оправят нещата, които не са редовни. Участието в такъв нелегитимен Конгрес е нарушение на устава. Не е само това провинението. Попитахме Конгресът дали изобщо да им разгледаме жалбите. Конгресът реши, че трябва да ги разгледаме, а след това взехме решение да бъдат изключени. Те може да направят и нови клубове. Много от тях дори не са били на предишния Конгреса. Те са участвали в първенства и турнири като временни клубове.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какво ще направи Ботев (Пловдив) в евротурнирите това лято?