Следвайте ни

БФС върна часовника с 15 години, Окръжната стана пак Регионална

viber icon

Областен аматьорски футбол вече няма. Поне на книга. Нарича се пак Регионален.

От състезателната 2020/2021 г. местната 4-та лига, както всички си я наричаме Окръжна от време оно ще се казва отново "А" РФГ(Регионална футболна група).

По същия начин ще се процедира и с Пета лига - "Б" РФГ. 

Промяната е вече юридически факт и е отразена в Информационната система на БФС.

За последно БФС ползваше тази абревиатура в нормативните си документи преди около 15 години, когато Регионалните групи станаха изведнъж Областни.

Този път причината за поредното преименуване на групите в най-долното ниво на аматьорския футбол е свързана с тежкото, тромаво и изключителни бюрократично прелицензиране на клубовете в спортното министерство и Агенцията по вписванията.

"Касае се за юридически трик, с които законно се елиминират някои препятствия, затруднения и ограничения за легитимирането на клубовете по отношение на Търговския регистър и този на спортното министерство", коментира наш източник от БФС.       

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?