61

БФС търси 12 хиляди евро от държавата за транспортиране на Неделев

Капитанът на Ботев Пловдив Тодор Неделев може да се прибере в България срещу сумата от 12 000 евро. Толкова струва транспортирането му с медицински хеликоптер от Тбилиси обратно до родината, съобщи bTV.   Ръководството на Българския футболен съюз очаква държавна помощ. Първо, с осигуряването на хеликоптера и второ, с покриването на разходите. Ако правителството обаче не се ангажира с това, то тогава сумата ще бъде платена от БФС, гарантират от футболната ни централа.

Междувременно Неделев бе преместен от интензивното отделение на болницата в Тбилиси и вече е в неврохирургичното отделение.

Ето какво пише в официалния профил на националния отбор във Фейсбук:

Тодор Неделев бе преместен от интензивното отделение на Университетската болница в Тбилиси след претърпяната хирургическа интервенция. От днес полузащитникът ще бъде в неврохирургично отделение под наблюдението на проф. Шота Ингороква.

Самият професор, извършил операцията, сподели задоволството си от възстановяването на българския футболист, но не се ангажира с конкретни дати за неговото изписване от болницата. „Става дума за сериозна операция и в момента не трябва да прибързваме със сроковете. Най-важното е Тодор да бъде спокоен и да бъде оставен да се възстанови възможно най-качествено“, заяви проф. Ингороква.

Тодор Неделев е в съзнание и е напълно контактен. Днес той бе посетен от представители на Българския футболен съюз и щаба на националния отбор, както и от ръководството на грузинската федерация. В следващите дни при него ще пристигне дългогодишната му приятелка, а в Тбилиси ще остане и лекарят на националния отбор доктор Бисер Бочев, който ще следи състоянието на нашия футболист.

Бъди силен, Тошко! 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Бай Васил

Бай Васил

13.06.2022 | 18:03

Перуката просто един ден няма да употребява алкохол и готово ще се съберат 12 хиляди евро.

Отговори
3 0
Кънчо

Кънчо

13.06.2022 | 08:54

БФС ако няма 12 хил. евро да си прибере национален състезател направо да подават оставка и да ги прибират всичките крадци на топло. То бива наглост и безочие ама тия минават всякакви граници.

Отговори
7 0
Виски

Виски

12.06.2022 | 21:15

Боби да спре да пие за около месец, и готово!

Отговори
11 1
Всички

Всички

12.06.2022 | 19:09

Футболисти имат застраховки.

Отговори
10 0
Paula Fox

Paula Fox

12.06.2022 | 19:01

Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ cеkс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ->> https://ja.cat/id398062

Отговори
1 6
Хаха

Хаха

12.06.2022 | 18:15

Оставете момчето, да го излекуват в по- добра здравна система, в по- добра болница.

Отговори
13 1

Анкета

Какво ще направи Ботев (Пловдив) в евротурнирите това лято?