61

БФС се озъби остро на спортния министър Радостин Василев

Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз (БФС) обяви, че "остро се противопоставя на публичните внушения, изказани от министъра на младежта и спорта г-н Радостин Василев". От футболния съюз заявиха, че е недопустимо да има външна намеса в работата на организацията.

В неделя Василев говори за предстоящия на 18 март конгрес на БФС. "Смятам, че промяната, която тръгна в държавата, неминуемо ще стигне и до Българския футболен съюз", каза министърът пред Нова тв. В интервюто той посочи, че в последните дни министерството е получило сигнали за клубове, които нямат реална дейност, но са участвали в предишния конгрес.

"Припомняме на г-н Василев, че БФС бе обект на изключително сериозна по мащабите и публичността си проверка от страна на всички държавни органи, които не откриха никакви нередности в дейността на централата. Именно затова определяме атаките и обвиненията спрямо институцията Български футболен съюз като напълно безпочвени и манипулативни. Изпълнителният комитет на БФС категорично ще отстоява независимостта на съюза според международните правила и закони", добавят от футболния съюз в позицията си.

Преди четири години Василев беше част от екипа на Любослав Пенев, който опита да спечели президентските избори в БФС, но загуби срещу Борислав Михайлов.

Позицията на футболния съюз дойде след тайно заседание на изпълнителния комитет. То не беше обявено предварително, а след него липсваше традиционната пресконференция.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какво ще направи Ботев (Пловдив) в евротурнирите това лято?