61

БФС отмени правилото за гол на чужд терен

БФС направи няколко промени в правилника за провеждането на първенството и турнира за Купата на България през новия сезон. Най-значителната е, че бе отменено правилото за повече отбелязани голове на чужд терен. Два кръга след старта на първенството от централата публикуваха новата Наредба за сезон 2022/23. Изменението ще засегне два сблъсъка в професионалния футбол - полуфиналите от турнира за Купата на България. 

Другата новост е при баража за влизане/оставане в efbet Лига. Тази година отборът на 14-о място от елита ще играе бараж срещу третия във Втора лига.

Също така футболният съюз въвежда такса за клубовете, които имат дублиращи или трети отбори при аматьорите. Локо (Пд), Берое, Лудогорец, Левски, ЦСКА-София и ЦСКА 1948 ще плащат по 20 000 лева на сезон, които ще се разпределят между останалите тимове в съответната група. Клубове с дублиращи отбори във Втора лига (Лудогорец, ЦСКА 1948 и Ботев Пд) ще продължат да внасят по 50 000 лева на сезон.

Отделно се въвежда задължение в Трета лига да играят минимум 3-ма футболисти, родени след 1999 година, които трябва да са на терена минимум 90 минути и са тренирани във ФК, член на БФС, между 12 и 21 години. В клубовете трябва да има достатъчно такива играчи, за да ги заменят. Ако отбор не може да завърши срещата с 3-ма състезатели, родени след 1999 година, ще трябва да играе с по-малко хора, независимо че на пейката има други резерви. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?