61

БФС не върна изключените клубове и позволи по 20 играчи в група за мачовете

Исканията на изключени футболни клубове за възстановяване на членството им в БФС бяха оставени без разглеждане, реши на заседание вчера Изпълкомът, като се позова на вота на делегатите по време на отчетното Общо събрание на 20 май 2022 г. по подадените от тях жалби.

По предложение на Българската професионална футболна лига бе прието увеличаване на броя на футболистите, записани в протокола на футболните срещи, администрирани от БФС, от 18 на 20, считано от началото на пролетния дял на сезон 2022/2023 г. Предложението е внесено след консултация с всички професионални футболни  клубове и е базирано на общоприетите практики в Европа и в света. След промяната резервните състезатели, вписани в протокола, ще бъдат увеличени от 7 на 9, съобщиха официално от футболната ни централа.

По предложение на Дисциплинарната комисия към БФС финансовите глоби за нарушения на Дисциплинарния правилник бяха коригирани, както следва -санкциите във Втора професионална лига вече се равняват на 50% от глобите в Първа професионална лига, а санкциите в Трета лига и юношеските групи се редуцират до 25% от тези във Втора лига.

Приета бе и 4-годишна Стратегия за развитие на женския футбол (2023-2026 г.), разработена със съдействието на експерти от УЕФА, както и проект на договор за телевизионно излъчване на двубои от Държавното първенство за жени от телевизия b1b.box. 

БФС реши от началото на 2023 г. да се увеличи от 18 на 20 броя на футболистите, записани в протокола на мачовете, администрирани от футболния съюз. Така след приемане на предложението на Българската професионална футболна лига резервните състезатели, вписани в протокола, ще бъдат увеличени от седем на девет.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?