БФС към правителството: Не спирайте първенството, клубовете ще фалират

БФС излезе с официална позиция относно въвеждането на мерките против разпространението на коронавируса у нас. С отворено писмо от временният президент на БФС Михаил Касабов до министър-председателя Бойко Борисов, министъра на младежта и спорта Красен Кралев и до министъра на здравеопзването проф. д-р Костадин Ангелов се иска мерките да не засягат българския футбол.

Ето го пълното изявление на БФС:

"И.д. президентът на Българския футболен съюз Михаил Касабов изпрати отворено писмо до министър-председателя на Република България Бойко Борисов с копие до министъра на младежта и спорта Красен Кралев и министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов с молба обявените на 23 ноември т.г. проектомерки за превенция на разпространението на коронавирус на територията на страната и конкретно – предложението за преустановяването на всякакъв вид колективни спортни мероприятия от 27 ноември т.г., да не засягат футболните първенства в първите три нива у нас.

Като аргумент БФС посочва редица обективни обстоятелства, включващи както изготвения от централата и приет от ММС и МЗО строг протокол за провеждане на състезателно-тренировъчна дейност в условия на COVID-19, така и потенциалните тежки финансови и кадрови загуби за футболните клубове у нас.
На база официално изразената подкрепа за искането от страна на всички професионални клубове в България, ръководството на БФС призовава за доиграване на оставащите двубои до края на есенния дял на първенствата (и отложените поради карантинните мерки мачове) до 20 декември 2020 г. и подновяване на кампанията през втората половина на февруари 2021 г. (ако обстановката позволява), с цел запазване на жизненоважния ритъм в системата на българския футбол.


Българският футболен съюз и лично Михаил Касабов подкрепят отвореното писмо на президента на БФВ Любомир Ганев до държавните институции по същия казус и изразяват категоричното си становище, че, от позицията си на административен и регулаторен орган на футбола у нас, ще продължат да изпълняват всички ангажименти, свързани с обезпечаване на максимално защитена среда за провеждане на тренировъчно-състезателен процес".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Антифутбол

Антифутбол

24.11.2020 | 14:21

Крайно време е да фалират всички български клубове,да си починем малко и ние!Батковците веднага с мотиките,пък след това новото поколение футболисти да се доказва на ново!БГ футбола с и без ковид все си е умрял!

Отговори
4 0
П.ростотия

П.ростотия

24.11.2020 | 14:08

Смешници! Масово имате болни играчи! След мачовете - тайни събирания и купони! После заразата се разпространява. Аман от мрънкащи и недоволни! За всички еднакво и това е.Да не сте богоизбрани?

Отговори
6 2
Иван

Иван

24.11.2020 | 14:08

Боже, Боже! Колко мъка има по тоя свят Боже!

Отговори
3 0
777

777

24.11.2020 | 14:05

Какви клубове бе некадърници и прости футболисти. Харчат излишни субсидии. Закрива те ги тези измекяри по некадърни и от македонците

Отговори
5 2

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?