Следвайте ни

БФС готви промени в аматьорския футбол

viber icon

БФС смята да направи някои съществени корекции на нормативната си база, касаещи предимно новото първенство в аматьорските Трети лиги, научи от свой източник в централата "Марица".

Според една от тях в отборите вече ще могат да се картотекират футболисти, които между 12 и 21 г. възраст са били 2 пълни сезона в български отбор.
Обсъжда се и правило за задължително налагане на трима състезатели под 23-годишна възраст с пълни игрови 90 минути в среща.
Предстои да се вземе решение дали да отпадне правилото, което ограничава футболист да вземе участие в първия и втория отбор в рамките на 72 часа.
Според друга новост, вторите отбори ще могат да използват само футболисти в юношеска възраст. Футболисти над тази възраст ще могат да играят само в отбора където са картотекирани, включително и във вторите отбори.

Срещу това предложение обаче опонират тимовете от професионалния футбол, които имат дублиращи формации в Трета лига. Те на свой ред предлагат друго.

Всеки от клубовете с дублиращ състав в Трета лига да има право на 5 състезатели с професионален договор, които да могат да участват и в двете нива – аматьорски и професионален футбол. А за да бъде спазен феърплея, в последните 3 години същите футболисти да са били юноши на съответния футболен клуб и възрастта им за участие да бъде с пределна граница от 21 години.  

Другото предложение е свързано с това футболисти между 19 и 21 годишна възраст, които в последните 3 години да са били юноши на клуба, да могат да играят по всяко едно време в първия и втория отбор. 

 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?