61

БФС даде "Ботев" и Зингаревич на ФИФА за нерегламентирани трансфери

БФС е предал на ФИФА всички документи по трансферите на Ботев Пд от лятото насам. Искането е дошло заради разследването на световната централа срещу собственика на Ботев – Антон Зингаревич. ФИФА разследва трансферите на млади нигерийци в Краснодар – Окоронкво, Ндуко и Олусегун, които минаха единствено документално през „канарчетата“, разкрива Мач телеграф.

През последните години ФИФА затегна сериозно контрола при трансфери на футболисти под 18 години. Причината бе, че големите европейски клубове „крадяха“ 15-16-годишни таланти от Африка и Южна Америка. В момента има само четири изключения, при които се допускат трансфери на играчи под 18 години в други страни. Първата е, когато родителите на футболиста са се преместили да живеят в друга страна по нефутболни причини. Втората е – играчът и клубът да са в две различни страни, но разстоянието между дома му и базата на клуба да не е на повече от 100 км. Другата е футболистът под 18 години да е живял поне през последните 5 години в съответната страна.

Четвъртата, която касае трансферите на Ботев, е, когато футболистът е над 16 години и новият клуб му осигури образование извън футбола и се грижи по най-добрия начин, а доказателства за това се дават ежегодно на футболната асоциация. Правилата не важат за трансфери между клубове от страните от Европейския съюз.

Преди Нова година медиите в Русия гръмнаха, че ФИФА може много сурово да накаже собственика на Ботев Пловдив заради неправомерни трансфери с непълнолетни африкански футболисти. От нашата футболна централа са били поискани договори, платежни и всякакви други документи, свързани с трансфери в и от Ботев на млади африкански футболисти.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
намръщенЪ

намръщенЪ

25.02.2024 | 13:31

Тоя руски бездарник ще ни съсипе! На бунището в Цалапица, там му е мястото

Отговори
0 0
1912

1912

24.02.2024 | 00:45

Колкото и да им се иска на Пимка и Ко под този вол няма да изскочи теле.

Отговори
0 1
Локо

Локо

23.02.2024 | 15:05

Поредната приказка свърши . Този път завинаги .

Отговори
2 3
Етко

Етко

23.02.2024 | 14:49

Отдавна говоря и пиша че руският олигарх пере парите на баща му . Ботевъ няма да бъде първият фалирал клуб . Където е бил след него фалити . Проверете колко лв. кредит е теглил и срещу какво . Да не се окаже ПФК БОТЕВЪ с дългове към банката .

Отговори
4 2

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?