Следвайте ни

Без шествия за дербито! Вижте Локо колко билета дава на Ботев

Няма да има шествия на фенове преди пловдивските дербита през есента. Това стана ясно на среща при новия директор на Областната дирекция на МВР Йордан Рогачев. Той покани представители на Локомотив и Ботев, и на фенклубовете за обсъждане на съвместни мерки за нормално протичане на мачовете между вечните съперници.  През есенния полусезон черно-белите и канарчетата два пъти ще мерят сили за първенство, но е възможно да се паднат и за Купата на България. Първият сблъсък е на 31 август на Лаута, а вторият ще е в началото на ноември, като датата ще бъде определена допълнително.

"Всички участници в срещата се обединиха около мнението, че добрите взаимоотношения и сътрудничество през последните години дават добър резултат и напоследък се наблюдава спад на противообществени прояви по време на спортните срещи. В тази насока одобрение и съгласие получи апелът на директора на ОДМВР - Пловдив до края на годината да не се провеждат шествия на фенове в града, докато протичат различни културни и масови събития", съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. 

Привържениците на Ботев бяха сюрпризирани неприятно на срещата, след като научиха, че домакините от Локомотив ще им предоставят 700 билета. Секторът за гости на Лаута е значително по-голям, но черно-белите са решили да им дадат полагащите се на гостуваща агитка 10 процента от капацитета на стадиона, който е за 7000 души без буферните зони.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?