61

Без куп титуляри Локо загуби финала от Бойко Борисов и Бистрица ВИДЕО

С много осакатен състав Локомотив Пловдив загуби с 2:4 от Витоша (Бистрица) финала на държаваното първенство за ветерани. Това бе шести пореден триумф за бившия премиер и "тигрите" му. За черно-белите не играха Георги Иванов (Гонзо), Кирил Котев, Александър Тунчев и Георги Илиев, които бяха в основата на победите, с които стигнаха до мача за титлата.

За Витоша освен Борисов играха бивши национали Емил Гъргоров, Георги Пеев, Светослав Петров, Христо Йовов и Гошо Гинчев.

В седмата минута Емил Гъргоров откри, след като направи добавка на избитата след удар на Пеев от вратаря Стоян Ламбов топка.

Малко след това Бадема получи пас от Бойко Борисов и падна в наказателното поле, след което реферът Георги Иванов отсъди 11-метров наказателен удар. Бившият капитан на ЦСКА обаче не успя да преодолее стража Ламбов, който изби изстрела му от бялата точка. Последваха няколко опасности пред вратата на бистричани, където най-деен беше Здравко Лазаров. Елетричката обаче нямаше шанс да се разпише, като в един от случаите той уцели горната греда.

След почивката Витоша реши бързо изхода на финала. В 53-ата минута Гъргоров центрира от корнер и Николай Николов покачи на 2:0 с глава. Малко по-рано бившият футболист на Левски стреля в гредата. 

В 60-ата минута Николай Божов направи 3:0 за "тигрите". Някогашният нападател на Славия беше изведен с глава на стрелкова позиция, преодоля технично вратаря на Локомотив и на празна врата опъна мрежата. 

Осем минути по-късно Георги Мечечиев намали за Локомотив, но това не се оказа достатъчно на "черно-белите" да се върнат в мача. 

Тимът от Бистрица отговори с удар на Бойко Борисов след рейд - 4:1 за Витоша. Попадението на бившия премиер беше посрещнато с аплодисменти от публиката, като на трибуните беше и бившият спортен министър Красен Кралев. 

Малко преди края от Бистрица аристократично позволиха на Локо загубата да е по-почетна като дадоха на Мечечиев да вкара за 4:2.

След края на мача Бойко Борисов получи трофея и бе понесен на ръце от съотборниците си.

Витоша (Бистрица) 4:2 Локомотив (Пловдив)

1:0 Емил Гъргоров (7)
2:0 Николай Николов (53)
3:0 Николай Божов (60)
3:1 Георги Мечечиев (68)
4:1 Бойко Борисов (76)
4:2 Георги Мечечиев (81)

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Jjj

Jjj

27.05.2022 | 07:09

Тоя толуп не може да ходи, тръгнал футбол да играе!

Отговори
3 0
крюшо

крюшо

27.05.2022 | 17:08

И аз това се чудя, 130 кг тулуп на 62 години как играе на голям терен че и голове вкарва, според мен и двата отбора трябва да му правят шпалир за да се случва това. Егати смешниците все едно тоя е още премиер.

Отговори
1 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?