Следвайте ни

Без клубни президенти в новия Изпълком

viber icon

Клубните президенти наи-вероятно ще останат извън новия изпълком на БФС, дори да спечели сегашният му шеф Борислав Михайлов, твърди 24 чака, позовавайки се отлично информиран източник.

Легендарният вратар вече бил узрял за идеята да спре със скандалите в управата, в която в момента влизат трима настоящи собствстници - Кирил Домусчиев, Грища Ганчев и Венци Стефанов, както и един бивш - Николай Гигов.

Гигов по принцип отпада, след като се оттегли от футбола след фалита на „Локо“ (Сф).

Другите двама претенденти за поста Любослав Пенев и Ивайло Дражев вече декларираха, че ако спечелят клубните президенти, ще бъдат извън управата, а ще се разчита единствено на експерти.

Подобно решение ще доведе до сериозни размествания в професионалната лига, особено ако бъде приет новият закон за спорта, който чака второто четене в парламента. В него тази организация се институционализира, като в момента може да бъде само помощен орган в БФС.

В повечето държави точно лигата се занимава с организацията на първенствата, а футболните централи гледат само развитието на спорта и националите отбори.
По принцип Михайлов ще запази повечето членове от управата в новия изпълком. /Марица.бг

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?