61
Следвайте ни

Без Италия или Португалия на Мондиал 2022

viber icon

Един от двата европейски гранда - Италия или Португалия ще пропусне финалите на Световното първенство в Катар догодина, стана ясно след тегления жребий за баражите. Двата тима се паднаха е поток "С", заедно със Северна Македония и Турция. Югоизточната ни съседка гостува на Португалия, а северномакедонците на Италия. В решаващия мач домакин ще е победителят в двубоя Португалия - Турция. 

В поток "А" попаднаха Шотландия, Украйна, Уелс и Австрия и един от тези тимове със сигурност ще вземе участие във финалите в Катар.
 
В поток "B" Русия посреща Полша, а Швеция приема Чехия. Във финала домакинството ще е за победителя измежду "сборная" и поляците. 
 
Полуфиналните мачове ще се изиграят на 24 март 2022, а финалните двубои, които ще излъчат трите последни европейски тима, които ще си гарантират участие в Катар, ще бъдат пет дни по-късно - на 29 март.
 
 
Ето и жребият:
 
Поток А
Полуфинал 1: Шотландия – Украйна
 
Полуфинал 2: Уелс - Австрия
 
Финал: Победител 2 - Победител 1
 
Поток B
Полуфинал 1: Русия - Полша
 
Полуфинал 2: Швеция - Чехия 
 
Финал: Победител 1 - Победител 2
 
Поток C
Полуфинал 1: Италия - Северна Македония
 
Полуфинал 2: Португалия - Турция
 
Финал: Победител 2 - Победител 1

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще депортират ли Джокович?