Следвайте ни

Без футбол в Пещера, Радилово и Момина клисура

viber icon

Организиран футбол под юрисдикцията на БФС през новия сезон няма да има в 3 населени места от областта – град Пещера и селата Радилово и Момина клисура. Това съобщи за „Марица” шефът на ОС на БФС Спас Иванов.

„Действително по финансови или организационни причини от Свобода(Пещера), Коба(Радилово) и Ботев(Момина клисура) обявиха, че през следващата спортно-състезателна година няма да участват в състава на южната Пета лига. 

При това положение в тази група ще играят новозаписалият се тим на ФК Батак и още: Зенит(Ветрен дол), Кале(Нова Махала), Родопи(Дебръщица), Бенковски(Црънча), Ботев(Симеоновец), Атлетик(Мокрище), Братаница. Ще чакаме решението за евентуално участие на Светкавица(Синитево) за да оформим група с 10 тима”, коментира Спас Иванов. 

Стадионът в Черногорово е готов да приеме първи официален мач от 6 години насам

Той уточни, че местата в Северната Пета лига са вече ясни. „Там също имаме нов участник в лицето на Ботев(Черногорово), който се връща отново на футболната карта. Останалите участници са: Лесичово, Миньор(Елшица), Барикади(Стрелча), Шипка(Драгор), Тракия(Звъничево), Милеви скали(Семчиново), Спартак(Щърково), Карабунар и Юнак(Ивайло).”

Старта на новото първенство в Пета лига е фиксиран за 20-ти септември.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?