61

Бербатов: Върховният съд ще анулира последния конгрес на БФС

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов изрази оптимизъм за изхода от съдебната битка срещу настоящото ръководство на футбола ни. Върховният касационен съд ще анулира изборният конгрес, при който Борислав Михайлов беше преизбран за президент на централата, убеден е Бербатов. Бившият нападател на Манчестър Юнайтаед заяви категорично, че ръководителят на българския футбол трябва да бъде определен след нов обединителен конгрес.

"Няма как да не съм оптимист в битката за БФС. Това, което правя и което виждам, ме кара да бъда оптимист, имайки предвид, че цялата футболна общественост чака тази промяна вече толкова много години. Затова ние сме тук, аз съм тук, и борбата продължава с пълна сила", каза голмайстор №1 на националния отбор пред bTV.

"Какво всъщност се случи? Малко предистория: имаше решение на Софийски градски съд, с което той отсъди, че провелият се конгрес е невалиден, както и всички решения от него. Конгресът е опорочен - конгресът, на който Боби Михайлов беше избран. Впоследствие БФС обжалва пред Апелативния съд, който излезе с решение преди 3-4 дни. Няколко неща има в това решение. Първо - Апелативният съд не е гледал и не е взел решение по този казус, не е гледал делото по същество. Той просто се е произнесъл и е казал следното: "ФК "Варвара" няма правен интерес да обжалва конгреса. Не взимат решение дали конгресът е опорочен или не, не го гледат по същество.

Кое е абсурдното в случая? ФК "Варвара" има правен интерес да обжалва, защото към момента на обжалването е пълноправен член на БФС. Клубът е изключен 6 месеца след конгреса. Защо? Защото е обжалвал конгреса, за наказание. До какъв прецедент обаче може да се стигне. Сега делото отива във Висшия касационен съд. Там аз не се и съмнявам, че ще отсъдят както на първа инстанция", заяви още Бербатов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Левски 1914

Левски 1914

23.01.2023 | 10:46

Обаче друг път.

Отговори
1 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?