Следвайте ни

Бербатов, Стилиян и Мартин с шокиращи разкрития за футбола ни

viber icon

Най-големите звезди на футбола ни през този век - Димитър Бербатов, Стилиян и Мартин Петрови обявиха, че БФС трябва да спази устава и да се произнесе в 14-дневен срок относно искането за свикване на извънреден конгрес. Ако не го направи, съдът ще задължи централата да насрочи конгрес за нов президент. Това заяви Бербатов в студиото на "Тази сутрин" по bTV.

За първи път той, Стилиян Петров и Мартин Петров гостуват заедно в телевизионно предаване.

На 5 август представители на Бербатов занесоха в сградата на съюза в "Бояна" подписи на представители на 1/3 от клубовете, които искат преждевременни избори за нов шеф. Тогава документите не бяха приети под предтекст, че се извършва дезинфекция на сградата. 

Бербатов и екипът му са успели все пак да входират подписката и сега трябва да чакат от БФС да се произнесат. Това трябва да се случи до 2 седмици.

БФС прие подписката за извънреден конгрес на Бербатов
Централата трябва да обяви дали ще свика нови избори до 2 седмици
"Ние сме събрали нужните подписи по устав, даже събрахме повече. Опитахме да ги внесем в деловодството на БФС, но имаше "дезинфекция". Затова пуснахме подписката по електронен път.", коментира Бербатов.

"Ако БФС не се произнесе в срок, след това съдът идва и ги задължава да направят конгрес. Има срок от 14 дни. Информирали сме и УЕФА, те знаят за случващото се и чакаме БФС да се произнесе както е по устав.", добави бившият нападател.

"Конгресът трябва да стане, за да се видят всички кандидати. Димитър Бербатов излиза с неговия екип, с неговата промяна за футбола. В момента се опитват да избягат от конгреса, защото ги е страх. Нас не ни е страх", категоричен е Стилиян Петров.

"Клубовете го искат. На срещите се виждаше страх в очите на хората", добави Мартин Петров.

Тримата разкриха, че след входирането на подписката на представителите на клубовете е оказан натиск, за да се подпише "контрадекларация".

"Има хора, които споделят за натиск и това е най-странното, тъжното и смешното. Разбираемо е, защото някои от тях са по-малки отбори, в общини, които са по-малки, зависими са. Но! За да се стигне до такава ситуация и ти да си лидер и да водиш със страх, това е безумно. Лидерът не води със страх. Тези хора, които са избрали това ръководство на БФС да ги води и да ги представлява, ги заплашват. Има такива хора, идват до нас, контактуват с нас", заяви Бербатов и добави:

"Ние по устав сме събрали 1/3 и повече от гласовете за конгрес, входирана, чакаме да действат. В същия момент хора от клубовете се свързват с нас и казват: „Те в момента ни звънят и ни натискат да подписваме контрадекларация на това, което вече сме подписали за вас“. Ние сме направили нещо законно, както е по устав и сега искат да отменят това законно с някакви листа. Това са хората, които са в Българския футболен съюз в момента. Лесно ни е да сме в опозиция – за критикуваме, да обясняваме. Трудно ще е, когато отидем там и започнем да работим. Тогава се обръщат нещата. В момента сме в по-изгодната позиция, но, за да се стигне до тук е ясно, че хората, които не искат да направят конгрес, са хората, които сплашват отборите. Какво може да им направят? Нищо."

Стилиян Петров беше категоричен, че така се работи в Българския футболен съюз от години.

"В момента може би ние сме малко по-организирани, по-иновативни, сплотени и искаме да направим промяната. Тези малки неща излизат наяве. Клубовете вече са изморени и им е писнало да ги третират по този начин. Футболът е игра за хората, които искат да влагат, да развиват таланти, треньори. Това не се получава и от двете страни се вижда голям застой и на хората започва да им омръзва и да се уморяват от всички тези игри"

"Клубовете изгубиха доверие към БФС и те самите искат да свикат този конгрес. За 2018 г. се сещам за прословутите скандали как не допускаха Любо Пенев и другите скандали. И за тези конгреси чуваме как се е гласувало, какво е правено с бюлетини. Просто не може да ни го проумее главата. Ние сме по-ново поколение и искаме да внесем иновативности. Хората от футболния съюз искат да си действат по стария начин", добави Мартин Петров.

Ден, след като Бербатов обяви кандидатурата си, Борислав Михайлов оттегли оставката си и се завърна на президентския пост на БФС, за да довърши мандата си.

"Това си е личен избор. Не може да го коментираме като някакъв сценарии. Дори да е бил, те са си го написали и изиграли. Факт е. Дали е бил правилен? Разбира се, че не. Това е прецедент - след толкова време да се върнеш и да си оттеглиш оставката. Показа страха, който витае за тази промяна, която се задава. А тя ще се случи - днес, утре, ще се случи. Подписката за конгрес и тези декларации, не са за нас. Те са, за да се свика конгрес. Тогава да гласуват за когото искат", заяви Бербатов. 

Коментари (11)

Рита

Рита

21.08.2021 | 17:31

Драгими сънародници , и вие сте същите като останалите . Нищо ново .

Отговори
1 0
умен

умен

16.08.2021 | 21:31

този гръцки македонец бербатов да си ходи в панатийкоз в гърция да се прави на футболист не тук аман от предатели с лични интереси ....

Отговори
2 4
Киро пора

Киро пора

16.08.2021 | 12:19

Младоците искат кокала ерата на младите кучета Лечков аут и Боби Михайлов малко да се облажат Петрови и Бербатов

Отговори
5 14
Валл

Валл

16.08.2021 | 14:54

Само далавери и облаги в главата на Българина,не допускаш ли че може да има и нормални,честни хора които могат да се погрижат за Държавата и Футбола като цяло???

Отговори
13 5
Габи

Габи

16.08.2021 | 15:12

Със сигурност има, но Бербатов не е един от тях. Не може да си загрижен само когато имаш личен интерес. Да беше загрижен, когато отказа да играе за националния.

Отговори
4 10
Габи

Габи

16.08.2021 | 12:07

Със сигурност трябва да има смяна, но не с хора като Бербатов. Къде беше той когато националния отбор имаше нужда от него?Той може да става за всичко друго, но не и за такъв лидерски пост. Крайно време е и там да има образовани и начетени хора, а не лаладжии жадни за власт.

Отговори
7 15
Хммм

Хммм

16.08.2021 | 12:23

Трудно ми е да разбера логика, според която е нормално най-голям процент от т. нар. народ да гласува за някакво шоуменче от село само и само да смени старата власт, но не е нормално на трима известни и уважавани в цяла Европа (фактът, че Стилиян беше КАПИТАН на политическа и културна институция като Селтик) футболни хора на средна възраст да се даде шанс да изринат оборите на БФС!

Отговори
16 3
Доналд Тръмп

Доналд Тръмп

16.08.2021 | 19:55

А с какви хора да има промяна-с хора като Венци Стефанов,част от сегашното БФС,доста тъмно футболно минало има той,доста малко направиха ми сегашното ръководство за два мандата,трябва доста да се подобри българския шампионат,нивото ни е от втората световна воина,няма ни на картата, добре че богатите отбори си купуват световно неизвестни чужденци що годе ставащи повече от нашите, доста промени трябват

Отговори
0 0
ШУКЕРА

ШУКЕРА

16.08.2021 | 11:53

ВСЕКИ МОМЕНТ ЩЕ СЕ ПОЯВИ ШЕБЕКА ДА КОМЕНТИРА КАК НЯМАТ ОПИТ И СА ПРЕДАТЕЛИ. НЯМАТ ОПИТ В ЕДНП -ДА КРАДАТ. ТЕ СА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ПРЕХОД А ШЕБЕЦИТЕ ДА ГИ ПРАТИ В ШЕРИФ АЛ МЕЗАР ДА ИМ УШИЯТ РАИРАНИ КОСТЮМИ И ПРИ БАЙ СТАВРИ

Отговори
9 5
фатално привличане...

фатално привличане...

16.08.2021 | 10:18

с борисов си отиват и бориславчетата...баста на гейберастката каста...

Отговори
17 6
Нали

Нали

16.08.2021 | 15:24

Румен Радев цопва в клозета, пускаме водата и се оттичате с него в канала!

Отговори
2 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?