61

Бербатов: Призовах за мирен протест, не одобрявам подобни прояви

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов изрази неодобрение за начина, по който протестираха недоволните от настоящата управа на централата. "Както обещах, дойдох, защото подкрепям солидарността към малките клубове. Това е най-важното в случая. Щом си голям, трябва да помагаш на малките. Такова обединение в трудни времена е много важно.

Не е начинът да се замеря с киви. Имаме добра база, тя не е виновна за това, което се случва. Призовах за мирен протест, не одобрявам подобни прояви. Не съм ги видял, защото не съм бил тук, но ако бях, щеше да се случи обратното. Ще говоря с хората. Ние сме различни.

Като човек, който търси обединение съм длъжен да търся големите клубове. Левски са конкурент на терена, но извън терена трябва да има обединение и уважение. Беше мое задължение. Видях се с Мъри, Наско, Иво Ивков и Даниел Боримиров. Говорихме открито. Споделих им това, което виждам като приоритети.

Казах им какво ще се случи с малките клубове. Не искам да говоря от името на други хора, мога само да кажа, че срещата с Левски беше ползотворна. На терена винаги има конкуренция, но извън него винаги може да се намери решение. По стечение на обстоятелствата сме принудени да стигаме до такива юридически перипети. Бездействието не е изход, а съучастие“, каза Бербатов.

Кандидатът за президентския пост в БФС коментира и спирането на вписването му в Търговския регистър след жалба от настоящия Изпълком. "Подготвихме протоколите, внесохме ги да бъдат вписани и следваше жалба, за да бъде спряно това нещо. Сега започват пак съдебни искове, да видим докъде ще се докараме. Неприятна ситуация, объркваща и тъжна. Тъй като бюджетът според мен трябва да се гласува до края на този месец, как точно ще се процедира след това и дали министърът ще прецени, че има възможност за започване на процедура за спиране на лиценза? Разбира се, никой не го иска, това е тежка процедура, до която не трябва да се стига, но когато систематично нарушаваш Устава и закона, и си правиш каквото си искаш и се стига до такива ситуации, ти активно казваш "не ме интересува, нека ми вземат лиценза". Да се надяваме, че дотам няма да се стигне", каза Бербатов относно дали БФС може да загуби своя лиценз.

Бившият национал разказа и за вчерашната си среща с ръководството на Левски. "Напълно нормална среща, аз съм длъжен да отида, да ги потърся, да обменя мнение и диалог с най-големите клубове, с ЦСКА, с Левски, с Локо, Ботев, всички клубове, които имат мнение по въпроса, да го изразят. Говорихме и за други неща в българския футбол, за чужденците в българското първенство, за формата на първенството, все футболни неща и когато са футболни хора, диалогът върви лесно. Дори и да сте на различни мнения, пак е лесно. Не съм ги питал (за кого ще гласуват), те ще направят своя избор в последствие, всеки е напълно в правото си да го направи".

Той призна, че битката за властта в БФС може да влияе негативно на представянето на националния отбор. "Аз съм бил футболист, когато е имало такива неща извън терена, до някаква степен ти пречат, разсейват те, мислиш ги. В зависимост от твоята умствена нагласа, може и да не ти влияят. При националния отбор, на базата на много години неправилно управление и методика на работа, която липсва, всичко е на парче и се стига до момент, в който резултатите не са както трябва. От време на време, както беше мачът с Хърватия, защото момчетата играха добър футбол, имаме изблик на добра игра, но той изчезва много бързо в следващите мачове", сподели Бербатов. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какво ще направи Ботев (Пловдив) в евротурнирите това лято?