61

Бербатов поиска връщане на изключените клубове от конгреса на БФС

Конгрес на БФС, на който няма са има избор на ръководство, стартира в 09:30 часа в хотел „Маринела“ в столицата. Дневният ред ще включва само три точки: 1. Отчет на ИК на БФС за периода 2018-2022; 2. Програма на БФС за развитието на футбола за мандата 2022-2026; 3. Проект на бюджет на БФС за периода 2022-2026.

Делегатите на клубовете пристигнаха малко преди началото на Общото събрание. За да се регистрират за Конгреса се появиха изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев, както и вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов. Един от първите в хотела бе собственикът на Локомотив София Иван Василев. В залата присъства и националният селекционер Ясен Петров. На Общото събрание има и представители на ФИФА и УЕФА.

Искането за свикване на общо събрание беше отправено още на 24 март, но последва отказ от Търговския регистър за вписването на поканата. БФС обжалва и на 12 април съдът отмени отказа. Същият ден спортният министър Радостин Василев даде срок на централата да приеме своя бюджет до 25 май и заплаши, че в противен случай ще й отнеме лиценза. С провеждането на днешния конгрес ще бъде избегната евентуална санкция от министерството.

Неуспелият кандидат за президент на БФС Димитър Бербатов се обърна към своите поддръжници с призив да помогнат за връщането на изключените клубове от редиците на футбола у нас. Всъщност това нещо най-вероятно ще бъде предложено за включване в дневния ред на конгреса така или иначе след началото на работата на събранието. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какво ще направи Ботев (Пловдив) в евротурнирите това лято?