Белгийски вирусолог поиска футболистите да играят с маски

Известният белгийски вирусолог Марк ван Ранст смята, че футболът може да бъде подновен по време на пандемията, но при положение, че играчите играят с маски по време на мачовете. Това от спортна гледна точка няма да е прецедент. Например в олимпийския бокс каските за задължителни. Същото се отнася и до хокея на лед. По-възрастното поколение може би си спомня, че канадските професионалисти играеха без каски, но след това бяха задължени да ги носят.

"Една възможност би била носенето на маски, за да се играе футбол", сподели Марк Ван Ранст пред белгийския вестник "Le Soir". Той обаче уточни, че не става дума за хирургическите маски, които не са подходящи за случая, а за маските срещу замърсяване на въздуха, каквито например носят колоездачите из града. "Те са по-комфортни. Ако е възможно за тях, защо да не е възможно и за футболистите?"

В дните преди пълната забрана на футбола имаше различни отбори, които излизаха с предпазни маски на терена, но ги сваляха за самия двубой. Играчите на втородивизионните италиански Беневенто и Пескара искаха да играят с маските помежду си, но съдията отказа./topsport.bg

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?