Байерн триумфира с титла №30 в Бундеслигата

Байерн (Мюнхен) спечели шампионската титла в Бундеслигата за осми пореден. Баварците надвиха с 1:0 Вердер и бяха коронясани предсрочно за 30-и път. Роберт Левандовски отбеляза своя гол №31, за да узакони доминацията на гранда, който си осигури първото място два кръга преди края на сезона. Отборът на Ханзи Флик има с 10 точки повече от втория Борусия (Дортмунд), който не може да стопи изоставането си с оставащи само три мача.

Успехът на "Везерщадион" не дойде лесно, макар че Байерн беше господар на терена през цялото време. Левандовски се разписа малко преди почивката, но в 79-ата минута Алфонсо Дейвис получи червен картон, а в последните секунди на редовното време блестяща намеса на Мануел Нойер попречи на Юя Осако да изравни и да отложи празненствата.

Голямата цел пред баварците е да приключат кампанията с требъл. На 4 юли те ще играят във финала за Купата на Германия срещу Байер (Леверкузен), а в Шампионската лига са почти сигурни четвъртфиналисти, след като сразиха Челси с 3:0 в Лондон.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?