64

Бай, бай Оле! Авер на Бербо ще води Манчестър Юн

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр бе уволнен от ръководството на клуба след поредицата от слаби резултати от началото на сезона и вчерашната тежка загуба от Уотфорд 1:4 във Висшата лига. Временно отборът ще бъде воден от добрия приятел на Димитър Бербатов -  Майкъл Карик, който досега беше помощник на Солскяр.

"Оле винаги ще бъде легенда на клуба и ние взехме това решение със съжаление. Макар и последните няколко седмици да бяха разочароващи, те не трябва да отнемат от всичката работа, която той свърши през последните три години, за да изгради наново основите за дългосрочен успех", съобщиха от клуба днес. "Оле си тръгва с нашите най-искрени благодарности, благодарение на неуморната си работа като мениджър. Неговото място в клубната история винаги ще бъде сигурно, не само заради историята му като играч, но и като голям човек и мениджър, който ни подари много велики моменти. Той завинаги ще бъде добре дошъл на "Олд Трафорд" като час от семейството на Манчестър Юнайтед", допълват от Юнайтед.

Майкъл Карик ще води отбора в следващите мачове, докато клубът търси да назначи временен мениджър до края на сезона, се казва още в съобщението на "червените дяволи".

Оле Гунар Солскяр пое Манчестър Юнайтед през декември 2018 година, заменяйки на поста Жозе Моуриньо. Той направи страхотен старт и след изненадващата победа над ПСЖ в осминафиналите на Шампионската лига бе назначен за постоянно. В първия си пълен сезон начело на "червените дяволи" норвежецът постигна класиране в топ 4 и завръщане в Шампионската лига, като повтори това и през следващата година, но така и не успя да спечели трофей с тима. През миналия сезон Юнайтед достигна до финала на Лига Европа, но загуби от дузпи с Виляреал.

През това лято Манчестър Юнайтед привлече Кристиано Роналдо, Рафаел Варан и Джейдън Санчо, което накара анализатори и фенове да очакват сериозна атака на титлата в Англия от клуба, но "червените дяволи" се представят много слабо на домашната сцена, като имат пет загуби в последните си седем мача и вече изостават с 12 точки от лидера Челси. Играта на Юнайтед в Шампионската лига също е колеблива, като благодарение на силните изяви на Кристиано Роналдо тимът все още има добри шансове да продължи към елиминациите, въпреки загубата от Йънг Бойс в Швейцария на старта на груповата фаза. Юнайтед отпадна и от Купата на лигата след загуба от Уест Хям.

Солскяр води Манчестър Юнайтед в общо 168 мача във всички турнири, в които записа 91 победи, 37 равенства и 40 загуби (54,17 процента победи).

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?