Барселона може да не доиграе сезона в Ла Лига

В Барселона сериозно обмислят варианта да не доиграят шампионата, ако всички мерки за сигурност не гарантират 100-процентова защита, съобщава каталунският ежедневник "Диарио спорт".

От "Камп Ноу" поставят на първо място здравето и не искат компромиси в името на спасяването на сезона. Според барселонския вестник източникът на тази информация е един от ръководителите в клуба.

Бордът на директорите ще дискутира подобна възможност въз основа на предложените мерки за сигурност от Ла Лига и препоръките от Министерството на здравеопазването в Испания. Испанският шампион възприема положително идеята за завръщане към тренировъчния процес, но страховете за официални мачове са по-големи заради смесването на множество футболисти от различни отбори.

Междувременно президентът на Ла Лига Хавиер Тебас заяви, че ще има наказания за клубове, които не изпълняват спуснатите разпоредби.

"Ако един клуб откаже да играе, след като вече имаме оторизация от здравните власти, то той ще подлежи на санкции и ще запише служебни загуби", сподели Тебас в интервю за "Адеа Конекта".

Шефът на Лигата беше категоричен, че и през следващия сезон отборите в елита ще бъдат 20, като ще има нови членове и изпадащи.

"Няма да увеличаваме броя на отборите. Всички договори са сключени въз основа на 20 клуба. Ще има изпадащи, ще има нови членове на Ла Лига. Изобщо не преглеждаме възможността първенството да не се доиграе. Нито УЕФА, нито Ла Лига обмислят този вариант. До 31 юли със сигурност ще можем да играем, а и ще може да удължим мъничко този период. Сигурен съм, че ще довършим сезона и ще имаме пауза до следващия сезон", каза още Тебас.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?