Барса е шампион! Меси донесе титлата

Барселона победи трудно у дома Леванте с 1:0 в среща от 35-ия кръг на испанската Примера дивисион и узакони 26-ата си шампионска титла, която получи след последния съдийски сигнал и празненствата на "Камп Ноу" започнаха веднага. Лионел Меси (62) влезе като резерва и вкара победния гол за каталунците, които са непоклатими от върха три кръга преди края на сезона.

Треньорът на домакините Ернесто Валверде предпочете да заложи в нападение на Усман Дембеле, Луис Суарес и Филипе Коутиньо, оставяйки Меси на пейката да почива предвид предстоящия полуфинален сблъсък с Ливърпул в Шампионската лига. Аржентинецът обаче се появи в игра веднага след почивката и донесе титлата на каталунците с гола си.

Барселона доминираше и през първото полувреме, но сериозни пропуски направиха Луис Суарес, Артуро Видал и Филипе Коутиньо. В 32-ата минута Луис Суарес се завъртя в наказателното поле и падна на земята, но не получи дузпа.

В началото на втората част Меси влезе в игра на мястото на Коутиньо, а каталунците натискаха в търсене на така желания гол. В 57-ата минута Иван Ракитич завъртя много елегантно топката към обратния ъгъл, а вратарят я изгледа само как тя облиза гредата и излезе в аут. Пет минути след това домакините най-накрая преодоляха отбраната на гостите и стигнаха до попадение. След карамбол в наказателното поле топката стигна до Меси, който я насочи по диагонала и вкара за 1:0. Това бе негов 34-и гол от началото на сезона в шампионата.

Гостите от Валенсия се опитаха да отвърнат веднага и в 64-ата минута Борха Майорал беше изведен сам срещу вратаря, но Марк-Андре тер Щеген спаси удара му. След това германският страж внимаваше и предотврати директен гол от корнера. Четири минути след това Ел Команданте Моралес направи голям пропуск, след като преодоля защитата на домакините, но след това отправи неточен удар над вратата.

До края на мача каталунците заложиха на контраатаки, а гостите търсеха изравняването и в 89-ата минута можеха да огорчат Тер Щеген, но гредата спаси вратата на домакините.

В крайна сметка до нови попадения не се стигна и Барса триумфира с титлата, след като три кръга преди края на сезона има 83 точки и е недостижим на върха. Веднага след мача бе връчен трофея на каталунците и започнаха тържествата на „Камп Ноу“ с множество фойерверки. Леванте е 15-и с 37 точки и на 3 пред опасната зона./blitz.bg

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?