64

Бандата на наглите в акция: Сливен иска пак в Трета лига

Хората с посребрели коси твърдят, че компромисът не съществува, като концепция, човек или обича, или не. Когато вършиш работа или услуга на някого и не получиш насреща едно благодаря, то да знаете, субектът срещу теб винаги ще обърне нещата в твой ущърб.

Преди година Зоналният съвет на БФС яхна повелята да се спаси от изпадане футболната трупа на ФК "Сливен" и тя да остане отново в Трета лига Югоизточна група. Тогава те завършиха на 18. място с голова разлика 58:93.

По регламент момчетата от града на 100-те войводи  отдавна трябваше да ритат с Кортен в областната им група. В този момент обаче се намеси кохортата от футболни "мозъци" от Зоналния съвет на БФС и остави Сливен  в групата. 

За благодарност отборът на Йордан Лечков се отблагодари и игра като албанците срещу Италия на Евро 2024 - точно 26 секунди на мач. В резултат отборът записа стряскащи резултати в началото на завършилия наскоро сезон - 0:11 срещу Гигант  в Съединение, 0:21 срещу Спартак в Пловдив, 1:7 срещу Созопол навън, 0:9 от Саяна в Хасково, 1:6 от Несебър в Сливен, 1:7 от Ботев II в Пловдив. И в крайна сметка Сливен завърши 18-ти с голова разлика 42:127.

Сега управата на Сливен пусна депеша до Зоналния съвет на БФС в Пловдив. В нея пише, че на работната среща преди миналия сезон е било решено изпадащите да са два, а сега се оказват три и Сливен отива там където му е мястото с това управление - у дома в региона.

Това писмо е пуснато и до Румян Вълков - президент на АФЛ, Валентин Чакъров - директор първенства и турнири и Атанас Узунов - координатор на ЗС на БФС Пловдив.

Интересно, какво очакват от Старейшината на Общинарите в Пловдив. На главата му сега са три клуба в тази група  - Спартак, Ботев III и Марица. Първият си има собственик, но няма стадион, вторият е частна инициатива, подсигурена финансово, а третият няма пари в касата, няма и финансиране.

Не вярвам Атанас Узунов да е още координатор в ЗС на БФС Пловдив. Просто там няма какво да координира. Сега за него е важно да измисли с другите избраници на пловдивчани какво ще се прави със стадион "Спартак", какво ще се случи с Марица, чийто стадион общинарите приватизираха тихомълком преди 10-15 години.

А какво да правят Сливен? Ами, да идат на видят какво прави Спас Колев в Марица (Милево). Как се прави футболен отбор със сърце и душа. Иначе, аман от бивши четвърти в света, аман от плешиви темета и нагли лъжци.

А Огнян Златков в ЗС на БФС вече навярно е разбрал, че да правиш услуга на хора с користни цели, които не ти казват едно "благодаря" (а, може би, са казали) никога не е еднократно. Следва втора серия - Югоизточна група с още един отбор извънпланово? Че защо не, вече минахме по този път. Дано и по него се върнем във времето, в което Югоизточна група беше по-силна като качество и от сегашната Втора лига.  

А дано, ама, надали!

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 3 оценки
1/5 от 3 оценки

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?