64

Балтазар: Европа остава сред целите на Ботев този сезон

Сезонът още не завършил, Европа остава сред целите на отбора, каза новият треньор на Ботев (Пловдив) на първата си пресконференция начело на "жълто-черните" Португалецът е твърдо уверен, че сегашното класиране на тима (б.р. 10-о място) не отговаря на класата на играчите и организацията в клуба.

Ето какво каза Бруно Балтазар пред медиите в Пловдив:

"Благодаря, че дойдохте тук. Щастлив съм, че имам възможността да застана пред вас и да разговаряме. Много съм впечатлен откъм условия и инфраструктурата, която имаме. Всички в моя щаб са изключително развълнувани, че се запознаха с отбора и моментното му състояние. Вижда се ясно желанието на всички футболисти. Разбирам отношението на футболистите и тяхното разочарование от класирането на отбора. 

Имаме добро време и подготовка преди проверката срещу Гигант в петък. Проверката срещу Гигант ще бъде добър тест. След това заминаваме за Дубай. Много добър лагер, на който ще имаме възможност да придадем цялата философия и да се запознаем с качествата на всеки футболист. Очакват ни три контролни срещи в Дубай. Ще се изправим срещу Урал, Спартак Москва и Рига. 

Ако преди началото бях убеден, че това е мястото, към момента Ботев заслужава, сега мога да кажа, че това място не приляга на Ботев. Както спортно-технически щаб, така и играчите разбираме добре, че моментното състояние не приляга на отбора и ще го променим. 

Всички вие се вълнувате от това кои играчи ще бъдат тук и кои ще напуснат, но на този етап е прекалено рано да коментираме. Разбирам и уважавам работата ви и знам, че искате повече информация, но към момента не мога да ви дам повече", каза Балтазар, отконявайки въпросите за нови имена в селекцията. 

"Списъкът с играчи е напълно същият от деня, в който дойдох тук. На този етап няма нищо конкретно. Харесвам отборите ми да играят с интензивност и да играят с топката. 

За втори път съм в България. Много съм впечатлен от Пловдив като град. Във футбола всичко е непредвидимо и може да се промени бързо. Имам дългосрочни планове с клуба. Имам договор до 2024 година. Моето желание е той да се изпълни. През последния сезон опитах за първи път да играя в схема 3-4-3, която за мен бе добра и постигнах доста успехи. Адаптирам се и към 3-5-2. Изпробвал съм много схеми, играл съм с тях. 

Целта пред мен е да променя тази ситуация колкото може по-бързо. Сезонът още не е свършил. Европа също е сред целите", каза Балтазар с напълно оправдан оптимизъм при първата му среща с медиите. 

"Със сигурност младите играчи в клуба имат изключителни качества. Налагал съм изключително много млади играчи, които в момента играят в големи първенства. За мен качествата нямат паспорт. Идвам с една отговорност – да наложа и да създам младите футболисти, които могат да прогресират. Не съм магьосник. Ако имаме петима като Тодор Неделев в нашата школа, ще ги развия и ще ги наложа. Аз и моят щаб ще бъдем много свързани с ДЮШ. Ще наблюдаваме изкъсо нашите момчета от академията", традиционно като за нов треньор в Ботев каза португалецът. 

"Ще подготвя моя отбор по същия начин за мача с Гигант, както например, когато ще излезем срещу Лудогорец. Това, което изповядвам и видите в петък, това можете да очаквате от Ботев и през сезона. Нашата работа е такава -  ще анализираме всеки противник. Винаги ще се учим и ще подобряваме себе си. 

Много съм концентриран върху работата си. Уверен съм. Ако трябва да се притеснявам – бих се притеснявал единствено за семейството си", категоричен е треньорът.

Бруно Балтазар коментира и ситуацията с щаба му : "Треньорът на вратарите остава от предишния щаб. Гилерме Рамос беше в Англия и Кипър. Той ще бъде мой помощник и сме работили заедно много дълго време. Карлос Маркес – асистент и анализатор. Познаваме се от много години и мога да разчитам на него. Денис Каван – той е човек, с когото сме работили през годините в предишните отбори. Познавам Валентич, срещали сме се. Той е човек, с когото сме обменяли информация и ми помага с интеграцията. 

Преди няколко месеца бях със своята съпруга и четох, че нещо се е случило преди мач на националния отбор на България. Бях наистина шокиран, но съм изключително щастлив, че Тодор Неделев е до мен. Радвам се да го видя как с всеки ден се подобрява. Не мисля, че има нужда да ви обяснявам колко важен е Тошко за Ботев и националния отбор на България", завърши резюмето си новият треньор на Ботев Бруно Балтазар.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?