Балъков пак пренебрегна Митко Илиев, викна Цецо Чука

Красимир Балъков вероятно още не е встъпил напълно в длъжност национален селекционер и се изживява като старши треньор на Етър. Само така може да се изтълкува факта, че и при новите рокади след контузиите в националния отбор, той пренебрегна капитана на Локомотив Пловдив Димитър Илиев. Очевидно Бала не е "простил" още изравнителния гол, който Илиев вкара на търновци в четвъртфинала за Купата на България, оказал се решаващ за крайния изход от мача.

Иначе Балъков направи няколко промени в разширения състав за мачовете с Чехия и Косово. Специалистът обаче оставя в тима капитана на Черно море Георги Илиев и защитника на "моряците" Виктор Генев, които сензационно бяха освободени от варненския клуб в навечерието на гостуването срещу Лудогорец от последния кръг на Първа лига, заради съмнения за симулативна игра срещу ЦСКА-София (1:3). Нещо, което играчите категорично опровергаха. Търновецът е провел разговори с двамата футболистите, като ги очаква на лагера в "Бояна" на 29 май.

Както е известно, Бала обяви група от 28 футболисти за предстоящите европейски квалификации в Прага и на стадион "Васил Левски". Бразилецът Марселиньо се контузи, както и Иван Турицов от ЦСКА-София, за които беше ясно, че ще пропуснат мачовете на България. Вече беше обявено, че десният защитник е заменен от Иван Бандаловски. 
Лошата новина е, че капитанът на "червените" Николай Бодуров, който също има сериозни проблеми в кръста, отпадна от сметките на Бала. Бранителят е говорил с новия селекционер, който го е освободил от лагера, след като три седмици не е тренирал. Има вероятност най-добрият защитник в България за 2018 година дори да претърпи интервенция, но от "Българска армия" се надяват травмата да отшуми без операция.

Това е голям проблем за Балъков, който реши да не вика заместник на един от най-твърдите титуляри на "трикольорите". Селекционерът обаче извика още един нападател - Цветелин Чунчуков от Славия. Причината затова е, че Краси Балъков желае задължително отборът да играе с център нападател. Голмайсторът на Първа лига Станислав Костов обаче има проблеми с коляното, като вече почти два месеца играе на инжекции във всеки мач, а също така не тренира пълноценно. Този факт притеснява щаба на националите, който е взел решение да викне Чунчуков, за да не се окаже, че в един момент на разположение да остане само Исмаил Иса.
Избраниците на Балъков за мачовете с Чехия и Косово:
Вратари: Николай Михайлов (Левски), Пламен Илиев (Лудогорец), Христо Иванов(Етър)
Защитници: Страхил Попов (Касъмпаша), Васил Божиков (Слован Братислава), Иван Бандаловски (Берое), Камен Хаджиев (Академия Пушкаш), Антон Недялков(Лудогорец), Иван Горанов (Левски), Кристиан Димитров (Ботев Пд), Виктор Генев (Черно море), Крум Стоянов (Етър)
Халфове и нападатели: Ивелин Попов (Ростов), Георги Костадинов (Арсенал Тула), Кирил Десподов (Каляри), Тодор Неделев (Ботев Пд), Галин Иванов (Халадаш), Кристиян Малинов (ЦСКА-София), Мартин Минчев (Черно море), Георги Илиев (Черно море), Янис Карабельов (Славия), Георги Сърмов (Етър), Станислав Иванов (Левски), Станислав Костов (Левски), Исмаил Иса (Дунав), Цветелин Чунчуков (Славия)

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
atanas

atanas

27.05.2019 | 10:37

tova e edin ot nai slabite trenori na nacionalnia otbor kadeto i da e bil osven goliama zaplata ni6o ne e postignal ne pi6a za igra4 kato trnor e nyla

Отговори
2 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?